Råmarinert laks med chili, ingefær og lime

Trond Mois favoritt

Ingredienser


  • 400 gram Laksefilet u/skinn
  • 1 stk lime
  • 5 ss soyasaus
  • 1 liten klype maldonsalt
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 finskåren vårløk
  • 3 ss ristede sesamfrø
  • 4 ss finhakket koriander

Slik gjør du


Skjær 400 gram laksefilet i 3-4 mm tynne skiver

Legg lakseskivene på en tallerken eller et fat og riv over skallet fra 1 lime

Skvis saften fra limen over fiskeskivene sammen med 5 ss soyasaus og 1 liten klype Maldonsalt

Dryss så over 1 ss finhakket ingefær, 1 ts finhakket chili, 1 finskåren vårløk, 3 ss ristede sesamfrø og 4 ss finhakket koriander


Serveringsforslag

Kokt laks

Ingredienser


  • 200-300 gram skivet Laks pr. person
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Rømme
  • Agurk
  • Eddik (7%)
  • Sukker

Slik gjør du


Kok opp vannet med ca 2 ss salt pr. liter vann

Legg fisken i og la den trekke (ikke koke) i ca 10 minutter

Fisken er ferdig når den løsner fra beinet (sjekk med en kniv e.l)

Agurksalat:

Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.

Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”


Serveringsforslag

Serveres med nykokte poteter, Sandefjordsmør, agurksalat, rømme og evt. litt dampede grønnsaker


Laks Gourmet

Laks og hvit fisk i herlig kombinasjon

Ingredienser


  • Gourmet laks fra Reinhartsen
  • Kipinskisaus fra REinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Mandelpoteter
  • Assorterte grønnsaker

Slik gjør du


Beregn 1 stk (200-300 gr) pr. person

Steking i ovn:

Sett ovnen på 200-220 grader

Smør filetstykkene med olje/smeltet smør

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Legg stykkene på bakepapir/folie i langpannen i ca 20 minutter (godt stekt 25 minutter)

Steking i folie:

Sett ovnen på 200-220 grader

Pakk stykkene inn i folie eller ildfast form med lokk

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Stekes i 25-30 minutter (ved mange stykker må tiden litt opp)


Serveringsforslag

Server gjerne med mandelpoteter, smørdampede grønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus.


Laksekebab

Varmrøkt laks med koriander og chili fikk Spesialitetmerket for unik smak fra Matmerk 2016

Ingredienser


  • Chilidressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1/2 finsnittet rødløk
  • Litt hvitløk, koriander og ingefær

Slik gjør du


Kutt opp frisk salat – eller bruk for eksempel litt ruccolasalat sammen med hakket rødløk

Lun pitabrød i stekeovnen

“Riv” varmrøkt laks med koriander og chili i biter (beregn ca 200 gram pr. pers)

Fyll kebaben med salat og laks og hell over chilidressingen!
 
Chilidressing:
Bland sammen creme fraiche, sweet chilisaus

Tilsett finsnittet rødløk

Smak til med litt hvitløk, koriander og ingefær
 
Hilsen Trond Moi


Serveringsforslag

Prøv deg fram med tilbehør som du liker på kebab. Alt er lov!


Laksetaco

Taco er jo favoritten i de fleste familier. Prøv laksetaco neste gang!

Ingredienser


  • Laksefilet u/skinn
  • Marinade, urte og hvitløk
  • Salat
  • Tacoskjell eller lefser
  • Rømme
  • Guacomole
  • Mais
  • Rødløk
  • Agurk
  • Tomat

Slik gjør du


Mariner biter av laks i urte og hvitløksmarinade, la den gjerne ligge i 30-60 minutter

Eller spør fiskehandleren om han vil gjøre den ferdig for deg, så er fisken ferdig marinert når du kommer hjem!

Stek laks i ovn/stekepanne til den er ferdig stekt

Kjør på med vanlig tacotilbehør


Serveringsforslag

Taco er en fantastisk mulighet til å eksperimentere med smaker, så prøv gjerne med det tilbehøret du liker.

Buen provecho!!


Noras fiskegryte

Nora Holter Moi vant vår konkurranse Min Beste Sjømatoppskrift. Alle liker den sier hun. Prøv da vell!

Ingredienser


  • 500 gram Laksefilet u/skinn
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • 1,5-2 dl Fiskefond
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ss smør
  • 1 mellomstor purre
  • 2-3 gulrøtter
  • 1 boks creme fraiche

Slik gjør du


Legg fiskefiletene i en ildfast form. Dryss over Husets fiskekrydder + litt salt og pepper

Hell over 1,5 dl av kraften (hvitvin til fest)

Kutt purren i ringer og gulrøttene i tynne staver (eller rives grovt). Ha smøret i stekepanne med høye kanter. Stek grønnsakene litt

Hell over creme fraiche, resten av kraften og bland godt

Hell alt over fisken

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 min


Serveringsforslag

Serveres med gode poteter. Nam nam!


Fisk i form klar for ovn

Fiskeslag og type grønnsaker/saus vil variere fra uke til uke
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Sett forma i ovnen og stek i ca 20 minutter
Hvis du vil lage fisk i form selv, kan det være en god ide å blanchere grønnsakene på forhånd
 

Noras fiskegryte

Legg fiskefiletene i en ildfast form. Dryss over Husets fiskekrydder + litt salt og pepper
Hell over 1,5 dl av kraften (hvitvin til fest) Kutt purren i ringer og gulrøttene i tynne staver (eller rives grovt)
Ha smøret i stekepanne med høye kanter. Stek grønnsakene litt.
Hell over crème fraiche, resten av kraften og bland godt.
Hell alt over fisken.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter
 

Chilimarinert laks – butterfly

Be fiskehandleren om å kutte laks “butterfly”
Legg fisken i brødpose eller be fiskehandleren vakumere fisken sammen med chilimarinade
La fisken ligge i marinade i noen timer
Tørk av overflødig marinade
Pensle grillristen med olje
Grill på medium høy varme på den ene siden
Trekk over aluminiumsfolie og stek ferdig

Helsprø laks med ajvardressing

Kutt laksekjøttet med kniv eller i kjøkkenmaskin. Men pass på at det ikke blir helt most – fint med litt biter!
Smak til med Reinhartsens fiskekrydder.
Laksen kan gjerne trekke smak av krydderet i 15 minutter før du gjør noe mere! (tørrmarinere)
Bland ajvar, crème fraiche og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Rull laksen som en twist/pølse i plastfolie. Rullen skal være stram og fast
Legg lakserullene i frysen til de er semifrosen.  Da blir de lettere å panere og du vil oppnå ønsket form
Kutt til ønsket størrelse og paner i mel – egg – panko. Blir det for tynt lag med panko repeterer du paneringen, men denne gangen dropper du å dyppe i mel – kun egg og panko.
Friter/ovnsbak enten med en gang eller legg fisken på frys til senere anledning. Husk å pakke fisken godt inn ved videre frysing!
Ovnsbak fisken på 200 grader i ca 12 minutter – eller frityr 180 grader til gyllen og sprø
(anbefalt steketid vil variere utifra størrelse på produktet og hvorvidt det er frossent eller tint)