Ingredienser
- 200-300 gram skivet Laks pr. person
- Sandefjordsmør fra Reinhartsen
- Salt
- Pepper
- Poteter
- Rømme
- Agurk
- Eddik (7%)
- Sukker
Slik gjør du
Kok opp vannet med ca 2 ss salt pr. liter vann
Legg fisken i og la den trekke (ikke koke) i ca 10 minutter
Fisken er ferdig når den løsner fra beinet (sjekk med en kniv e.l)
Agurksalat:
Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.
Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”
Serveringsforslag
Serveres med nykokte poteter, Sandefjordsmør, agurksalat, rømme og evt. litt dampede grønnsaker