Lammefilet med sellerirotpure og honningglasert gulrot og fennikel

Dette trenger du til 2 personer:
400g lam indrefilet
3 gulrøtter
1 fennikel
300g amandine poteter
300g sellerirot
2ss medium scharlotten løk
1 potte fersk timian
1 solo hvitløk
200g smør
Reinhartsens rødvinssaus/base
Honning, salt og pepper

Sellerirot puré
Skrell selleriroten.
Hakk den opp i mellomstore terninger.
Kok opp vann med litt salt i.
Kok til den er myk og mør.
Hell av vannet men ikke alt.
Spar ca 1 dl i kjelen.
Tillsett 100g smør i kjelen.
Bruk stavmikser til puréen er slett.
Smak til med salt og pepper

Amandine poteter
Smør litt olje over potetene. (Feks solsikke).
Salt og pepre potetene rikelig
Klipp av litt timian kvister og mix alt rundt i en bolle.
Ha i ildfast form i ovnen på 185c varmluft i ca 20minuter.

Honningsglacert Gulrot & Fennikel
Skrell & kutt gulrøtter i staver.
Kutte fennikel i 1cm skiver.
Mix honning, solsikkeolje, salt og pepper
Pensle honningsmixen på grønnsakene
Stek i ildfast form pa 185c i 20minuter varmluft.

Lammefilet
Rens og vask kjøttet. (Skyll forsiktigt i kaldt vann og fjerne “tendons”)
Varm opp en stekepanne til medium+ varme
Ha litt olje i panna.
Brun lammet på alle sider raskt.
Tilsett 100g smør (kuttat i terninger)
Tilsett en halv solo hvitløk og en stor bunt timian kvist
Når smøret har fått en fin brun farge, senk temperaturen og øse de brune smøret over filetene
Før Medium/rosa lam så stek/øs lammet i ca 3 minuter.
Legg kjøttet på ett håndkle i en form og la det hvile i 2-5minuter.

Saus
Bruk stekepannen du stekte lammet i
Hakk chalottløken fint og stek den til den har fått en fin og gyllen farge
Tilsett 4ss vann i den varme pannen og rør rundt
Ha i Reinhartsens Rødvinsbase og Reinhartsen steinsoppsaus
Rør førsiktig i panna.
Tillsett 50g kaldt smør (i terninger) ev mer sausbase
Rør forsiktig til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper.

Servering:
Kutt lammet i passelige tykke stykker
Salt og pepre kjøttet
Legg opp puré, grønnsaker, poteter og kjøtt på tallerkenen
Øs litt saus over kjøttet og ha resten i en sauseskål ved siden av

Vel bekomme!

Hilsen Marcus Ditz
Kokk hos Reinhartsen

Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus


Ingredienser


  • Broccolini
  • Gulrot
  • Rødløk
  • Tang fra Flekkerøy
  • Reinhartsen fiskekrydder
  • Blåskjell
  • Glassvar
  • Kremfløte
  • Hvitvin
  • Hvitløk
  • Chili
  • Kepaløk

Slik gjør du


Sausen består av:
Fres blåskjell, kepaløk, hvitløk, chili, hvitvin
Hell over 2dl kremfløte og kok opp
Sil av ingrediensene og kok fløten videre til den er redusert til det halve
Smak til med Reinhartsen fiskekrydder

Grønnsaker:
Broccolini, gulrot, rødløk, Tangskudd skåldes i kokende vann, fjernes etter et kort intervall og dykkes i isvann eller legges under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen

Be fiskehandleren din klargjøre glassarfilet benfri med skinn
Sprøstek glassvar i panna

Anrett på en tallerken og det er klart for å nytes. Server gjerne sammen med dine favorittpoteter, feks ovnsbakte småpoteter




Hilsen Marcus, Anne og Philip
3 glade kokker hos Reinhartsen

Sprøstekt glassvarfilet med tang fra Flekkerøy

Ingredienser


  • Glassvar
  • Sukkertang
  • Blæretang
  • Salat-tang
  • Gulrot
  • Kepaløk
  • Vårløk
  • Rødløk
  • Ørretrogn
  • Dijonsennep
  • Sitron
  • Dill
  • Solsikkes olje
  • Salt
  • Pepper
  • Eddik
  • Smør
  • Salt/pepper

Dillolje

  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 bunt dill

Dill hollandaise

  • 1ss Dijon
  • 1 skvis sitron
  • 3 dl klarna smør (den gjennomsiktige delen)
  • 1 dl dillolje

Syltet gulrot

  • 6 del vann
  • 2 del eddik
  • 4 del sukker
  • 1 stk gulrot

Slik gjør du


Stek kepaløk & vårløk i pannen.
Tørk sukker tang & salat tang til den er blitt sprø

Syltede gulrøtter.
Kok opp vann, eddik og sukker og legg gulrotskiver oppi til de er lett møre. Gulroten kjøles i laken.

Skåld blæretang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort tid, og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen

Dillolje
Bland sammen ingrediensene til Dillolje. Varm oljen til ca 82 gr og mix dill og olje i 3-5 minutter forsiktig i stavmixer


Dillholandaise
Eggeplommer, salt og sennep piskes sammen i en bolle over vannbad til det begynner å tykne. Spe med klarnet smør og dillolje. Blir den for tykke spe i noen dråper vann. Smak til med dslt, pepper og sitron

Be fiskehandleren klargjøre benfri glassvarfilet med skinn. Fisken skal sprøstekes i panna og saltes etter smak.


Når alle tingene er ferdig kan du anrette på en tallerken


Bon apetite!

Hilsen Marcus, Anne og Philip
Tre glade kokker hos Reinhartsen

Stekt kamskjell med avokado

Denne må du prøve!

Ingredienser


  • 6 kamskjell, renset (2 personer forrett)

Slik gjør du


Kamskjell

Rut kamskjellene på den ene siden, 5 mm dype ruter, salte og pepre og la de ligge 5-10 minutter før steking

Varm pannen med nøytral olje, legg de med rutete side ned i panne.

Gi god bruning, snu og stek videre i ca 30 sekunder. Trekk pannen av varmen.

Ha i en toppet ts meierismør og en skvis med sitronsaft.

Øs smøret over kamskjellene til de er ferdig. Ha e gjerne en litt rå kjerne hvis ønskelig!

Tørkede cherrytomater

Cherrytomater deles, legges på brett med bakepapir, ha salt og pepper på, tørk i ovn på 95 grader i ca 30-40 minutter.

Tomatene er holdbare i 3-5 dager, så du kan gjerne lage litt når først du setter i gang!

Friterte glassnudler

Kok opp vann i en tekoker. Slå vannet over glassnudler og la de stå til de er myke.

Sil av vannet og tørk de godt, varm opp frityr eller gryte med olje, friter på 170 grader til de er crispy og fine.

Pass på å få av mest mulig av vannet og friter litt og litt. Det kan fort koke over, så vær forsiktig!

Avokado/guacemole

Skrell og rens avocado, mos til ønsket grad, det vil si grov/fin eller midt imellom.

Bland inn chili, hvitlølk, koriander og smak til med salt, pepper og litt limesaft


Serveringsforslag

Pynt med litt frissesalat og ørretrogn. Server gjerne med litt brunet smør med litt soyasaus oppi

Vi har kjempegode frosne kamskjell, dersom ferske ikke er å få tak i. Spør oss!

Stekt lyr

Oppskriften passer til lyr eller annen fisk i torskefamilien

Ingredienser


  • Lyr, filet
  • Nøytral olje
  • Smør
  • Sitronsaft
  • 1 god neve spinat
  • 1 squash
  • 1 tomat

Slik gjør du


Salte og pepre fileten

Ha god og varm panne med olje

Legg fisken i panne og stek til du får fin og gyllen farge på begge sider

Skru ned varmen, og ha i 1 ss smør og 1 ts med sitronsaft

Øs det nøttebrune smøret over fisken til den er ferdig stekt

Er du usikker, gir du den et lett trykk for å se om fisken så vidt flaker seg

Du kan spare stekesmøret (så lenge det ikke er brent). Tilfør litt soyasaus, urter, sitronfileter og tomatkjøtt i terninger. Voila! Og du har en kjempegod saus.

Smak til med salt om det trengs


Serveringsforslag

Velg dine favoritter.

Her har vi brukt stekt spinat, squash og tomatconacasse (tomat i biter)

Som en variant til potetene anbefaler vi cous-cous, pasta, polenta, linser eller god bønneragu!

Dersom du ønsker saus i stedet for skysaus som nevnt ovenfor, anbefaler vi Reinhartsens Kipinskisaus eller sandefjordsmør

Stekt sei ala Hjemme hos Wenche

Denne flotte oppskriften har vi fått av Wenche Bakke, – lykkelig eier og driver av Hjemme hos Wenche!
Jeg elsker lokale råvarer fra regionen, og fryder meg over sjømaten fra “guttene mine” hos Reinhartsen
Les mer om Hjemme hos Wenche på Hisøy her

Ingredienser


  • Sei
  • Rapsolje
  • Smør
Sprø løk:
  • 4 stk løk
  • 1 l olje
  • salt
Stekt løk pure:
  • Løk
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Tempura røre til løkringer
  • 3 dl hvetemel
  • 6 ss maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 3 dl øl
  • 3 dl olje
  • 5 løk
  • Olje til frittering
Syltet rødløk
  • Småløk
  • 2 dl eddik
  • 4 dl sukker
  • 6 dl vann
  • 5 pepperkorn
  • 1 laubærblad
  • 1 bit kanelstang
  • 2 anisstjerner

Slik gjør du


STEKING AV FISK – gjerne sei eller annen hvit fisk

Sett stekepannen på komfyren på middels varme

Ha i rapsolje og legg fisken i pannen med skinnsiden ned

Er fisken skinnfri, legg fisken med siden der skinnet skulle vært på ned i panna (fisken holder bedre sammen)

La fisken steke på svak varme til du ser at fargen på fiskefiletenes side begynner å bli hvit over midtstykket

Ha så i smør og øs over til du legger den på tallerkenen


Serveringsforslag

Sprø løk:

Skrell og riv løken, salt løken og press i klede for å redusere vannmengden før fritering

Etter at løken er presset, ha den i olja og sett gryta med olje på plata.

Varm opp forsiktig. Rør av og til. Når løken er gyllen er den ferdig

Ta løken ut med hul øse og legg den over på klede slik at oljen absoberes

Salt løken med en gang slik at saltet fester seg

Stekt pure:

Kutt opp løken i strimler

Ha løken i en gryte på middels sterk varme sammen med oljen

Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg

Når alt har fått en gyllen brun farge er den ferdig

Hell løken over i blendereller food prosessor og kjør til en glatt masse

Smak til med salt og pepper

Tempura røre til løkringer:

Bland alt det tørre

Ha i øl og egg, bland det godt, men ikke for mye

spe i oljen som man ville gjort med majones, en tynn stråler mens man pisker

Røra er klar og man kan sette den på kjølen til man skal stede

Skrell løk og kutt den opp i ringer, ca 1 cm brede

Vend ringene i mel før man har de i røra, da sitter den mye bedre fast

Varm opp oljen til 160-180 grader og friter noen ringer av gangen

Syltet rødløk:

Sett laken til koking med eddik, sukker, vann og alt krydderet

Skrell løken og skjær i passe store skiver, ikke for tykke og ikke for tynne. Helst hele ringer

Når syltelaken koker legger du løken oppi og lar den koke forsiktig i 4-5 minutter, før man trekker den av plata og lar den ligge i laken til servering

Stekt, lettsaltet torsk

Ingredienser


  • Torsk, sprengt skiver
  • Sandefjordsmør / steinsoppsaus / kipinskisaus fra Reinhartsen
  • 1 neve spinat
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1/4 blomkål (små buketter)
  • 1/4 brokkoli (små buketter)
  • 1-2 gulrot
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 dl appelsinjuice
  • Olje til steking
  • 1 ss smør
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du


Snitt 1 cm dype snitt i skinnet, varm panne med olje i, legg fiskestykkene med skinnet ned.

Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, snu fisken og stek ferdig

Avslutt med en klatt med smør og litt sitronsaft og øs det gode smøret over fisken.


Serveringsforslag

Bruk dine favorittgrønnsaker, her er noen forslag:

Spinat: varm panne med litt olje. Ha i sjalottløk og spinat. Avslutt med en klatt smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft

Gulrot: Kok møre i appelsinjuice, 1 ts smør, stjerneanis, 1/4 ts sukker og litt salt

Blomkål/brokkoli: Stekes møre i panne med smør, smak til med salt, pepper og sitronsaft

Saus som passer til: Reinhartsens steinsoppsaus, sandefjordsmør eller kipinskisaus

Torskeloin

Stor fisk egner seg ekstra godt som loin

Ingredienser


  • Torsk, rygg
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Smør
  • Erter
  • Salt

Slik gjør du


Beregn ca 200-300 gram pr person

Dryss tett i tett med bordsalt på den ene siden av loinen (der skinnet er fjernet)

Skyll av saltet etter 10-15 minutter

Dersom du foretrekker fisken ekstra godt saltet trenger du ikke å skylle av saltet

Smør skypannen (eller annen form med tynn bunn) inn med meierismør, og legg fisken på meierismøret

Bruk eventuelt bakepapir

Fisken stekes på 160 grader varmluft i 18-20 minutter i midten av ovnen

Ved koking:

Velger du å koke/trekke loinen tar du 3-4 ss salt pr. liter vann

La vannet koke opp, legg i loinen og vent til vannet beginner å koke igjen

Skru ned temp slik at du bare så vidt kan se at det “putrer” – legg lokk på, og la loinen trekke i ca 10 minutter.


Serveringsforslag

Serveres med ertesruing/pure, gulrøtter, Reinhartsens sandefjordsmør og poteter. Ønsker du fisken mere krydret, kan du pensle den med smeltet smør/olje og krydre lett med Reinhartsens fiskekrydder

Kalvefilet med parmaskinke

Kalvefilet serverer du til spesielle anledninger. Utsøkt og mørt, må oppleves!

Ingredienser


  • 800 gram Kalv, indrefilet
  • Pesto, Cara Cucina
  • Parmesan Reggiano
  • 4 stk skiver Parmaskinke
  • 50 gram smør
  • 1 ts honning
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ferske fiken
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stor blomkål

Slik gjør du


Bland smør med honning og revet parmesanost

Renskjær fileten for hinner, og skjær den i seks flotte biffer

Svi biffene i en stekepanne med smør til de er jevnt brune over det hele

Sett biffene på et stekebrett, og smør et tynt lag honningsmør på toppen

Stek biffene i ovn på 150 grader i ti minutter

Stek parmaskinken  smør til den er gyllen. Legg på bakepapir, og la den bli kald og sprø

Kok balsamicoeddik og rødvin inn til det halve, og ha i sucker for å runde av smaken.

Vend fikener i sirup

Damp  grønnsaker raskt i kokende vann til de såvidt er møre

Anrett biffene med parmaskinken og fiken balansert på toppen

Legg grønnsakene pent rundt, og drypp pesto og balsamicosirup på grønnsakene


Serveringsforslag

Omaha biff

Økologisk – fantastisk mørt!

Ingredienser


  • 600 gram Greater Omaha Rib-eye steak
  • Oksefond fra Reinhartsen
  • Timian
  • Olje
  • Amandinepoteter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Salte biffen og pensle med olje

Varm opp ei god og tykk jernpanne med litt olje, og legg biffene i
(max 2 av gangen)

Tilsett hvitløksfedd og timian

Stek ca 1 minutt på sterk varme og snu biffen

Etter ca 1 minutt snu biffen igjen, gjerne på tvers av rillene i panna slik at du får et fint og rutete mønster

Gjør det samme på motsatt side

Ta panna til side, tilsett en god klatt smør og pepper

La biffen hvile minst 2-3 minutter før servering


Serveringsforslag

Servers med stekte grønnsaker og valgfrie poteter, gjerne saltbakte amandinepoteter

Oksefond kjøper du jhos Reinhartsen, da får du en kjempegod saus

Omaha biff er USDA-sertifisert, maisforet og hormonfritt kjøtt