Rypebryst

Enkelt og utrolig godt!

Ingredienser


  • 3-4 Rypebryst pr person
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • Valgfrie grønnsaker (løk, rosenkål, gulrot, kålrabi osv.)
  • Poteter
  • Smør
  • Fløte
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Stek rypebrystene på sterk varme i stekepanna i et drøyt minutt

Vend rypebrystene og stek videre på den andre siden

Krydre med salt og pepper

Sett stekepanna/form som tåler ovn inn i stekeovnen og stek videre under folie på 50-60 grader opp til ca en halv time, avhengig av hvor godt stekt du ønsker rypebrystene

Hvis ikke du har tilgang til stekeovn, svir du rypebrystene i panna 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelse og hvor godt stekt du ønsker det.

La hvile under folie frem til servering.


Serveringsforslag

Server med dine favorittgrønnsaker – kokte eller stekte

Valgfrie poteter, Reinhartsens steinsoppsaus og rørte tyttebær fra Røyland Gård

Sprøstekt andebryst

Å lage gourmetmiddag er enklere enn du tror. Prøv andebryst!

Ingredienser


  • 300 gram Andebryst pr. person
  • Kalv fond, demi glace
  • Salt
  • Pepper
  • Appelsin
  • Rødvin
  • Poteter
  • Valgfrie grønnsaker

Slik gjør du


Rut skinnsiden av kjøttet

Gni inn salt og pepper (la det ligge en stund i romtemperatur)

Kjøttet brunes i panne, først på kjøttsiden, så på skinnsiden

La kjøttet hvile en stund

Stek videre i panne på lav temperatur med skinnsiden ned, eller stek videre i ovn på ca 220 grader i 6-8 minutter

La kjøttet hvile før det kuttes i skiver

Serveres gjerne med appelsinsaus, båtpoteter eller fløtegratinerte poteter

Potetene kan du steke i andefettet i stedet for i olje.


Serveringsforslag

Server med appelsinsaus og valgfrie poteter – kokte, båtpoteter eller fløtegratinerte

Og gjerne litt blancherte grønnsaker.

Muflon lår

Lokalt lam fra Sørlandet. Muflon regnes som tamsauens

Ingredienser


  • Muflon lårstek med ben
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • Gulrot
  • Purre
  • Puylinser
  • Romanesco

Slik gjør du


Salte og pepre låret godt

Brun det i god og varm panne

Sett det inn i forvarmet ovn på 160 grader, til kjernetemperaturen er 58-59 grader

Steken vil da være medium stekt

Vil du ha den mere stekt, steker du den litt lengre!

Bruk gjerne Ramsløkolje fra Elitsgaard, den har nydelig smak og gir flott farge

Pensle gjerne litt etter bruning, og litt underveis etter stekingen

Hvil låret i ca 20 minutter før servering


Serveringsforslag

Som garnityr har vi valgt ovnsbakt gulrot og purre, puylinser og romanesco.

Server gjerne med kokte poteter og Reinhartsens steinsoppsaus.

Smørstekt piggvar

Kongen av fisk

Ingredienser


  • 400-500 gram piggvar, filet m/skinn
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Ørretrogn
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • Valgfrie grønnsaker
  • Poteter

Slik gjør du


Be fiskehandleren din rense og filetere piggvaren for deg

Dryss litt salt og pepper over filetene

Sett panna på sterk varme, smelt smøret

Når smøret har sluttet å “bruse” legger du piggvarfiletene i med skinnsiden ned

Etter ca 1 minutt, reduser temperaturen, og øs jevnlig stekesmøret over filetene, til de har en passe gylden farge

Steketid avhenger av tykkelse på fileten, ca 5-7 minutter


Serveringsforslag

Serveres med kokte poteter, asparges/dine favoritt grønnsaker, Reinhartsen Sandefjordsmør ispedd litt ørretrogn. Eventuelt stekeskyen tilsatt litt nøtter eller Reinhartsen Kipinskisaus

Reinhartsens sjømatssymfoni

Den perfekte kombinasjon sjømat på grillen eller i panne!

Ingredienser


  • Scampi, ville u/skall
  • Piggvar, filet u/skinn
  • Scallops
  • Laks, filet u/skinn
  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Marinade, chili
  • Marinade, urte og hvitløk
  • Valgfri salat
  • Oljedressing eller ingredienser til dip
  • Foccacia, båtpoteter eller ris

Slik gjør du


Urte- og hvitløksmarinerte scampi:

Legg scampiene i marinaden (ferdig fra Reinhartsen) i minimum en halv time

Steketid: 2.3 minutter på hver side


Piggvarfilet:

Kutt piggvarfileten i biter på størrelse med en 5-kroning

Legg bitene i en bolle og strø over Husets fiskekrydder. “rør” forsiktig rundt, og la det trekke i ca en halv time. Svis på begge side på grill/panne i 3-4 minutter


Kamskjell naturell:

Steketid: 1-2 minutter på hver side


Chilimarinert laks:

Kutt laks i terninger og la den ligge i marinaden i ca en halv time. Svis på grill eller i panne i 3-5 minutter


Serveringsforslag

Frisk salat, for eksempel hjertesalat, rødløk, cherrytomater, agurk og litt eple

Oljedressing eller Reinhartsens krydderdip: 1 boks lettrømme, 1 ss Husets fiskekrydder og en halv rødløk – evt. litt hvitløk

Foccacia, båtpoteter eller ris

Piratburger – NM Gullvinner

Små og store elsker den!

Ingredienser


  • Piratburger fra Reinhartsen
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Burgebrød fra Reinhartsen

Slik gjør du


Kåret til Norges beste fiskekarbonade!

Med fisk, ost og spekeskinke.

Passer utmerket på grill eller stekt i panne. (glutenfri)


Serveringsforslag

Server den med Reinhartsens aioli og burgerbrød sammen med en frisk salat.

Eller poteter, raspet gulrot og Reinhartsens Sandefjordsmør


Pannestekt piggvar

Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.

Ingredienser


  • 200-250 gram skinnfri Piggvarfilet pr. person
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Sandefjordsmør eller Kipinksisaus fra Reinhartsen
  • Potetsalat eller pasta fra Reinhartsen
  • Frisk salat
  • Pinjekjerner
  • Rømme
  • Rødløk

Slik gjør du


Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg

Kutt fisken opp i passe store biter

Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.

Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt

Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen

Grill:

Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.

NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.



Serveringsforslag

Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.

Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.


Stekt ål med stuede poteter

En av julens delikatesser

Ingredienser


  • Ål, fersk
  • Hvetemel
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Helmelk
  • Dill

Slik gjør du


Rens, skyll, salt, skyll og tørk av ålen

Skjær dem i 8 cm lange stykker

Vend i mel og krydre med salt og pepper

Brun smøret i pannen.

Brun deretter ålen på alle sider på kraftig varme. Senk varmen

Stek ålen fra 15 til 30 minutter, alt avhengig av tykkelsen. Ålen skal steke lenge og på svak varme – vendes ofte.

Tips! Hvis du har laget en stor porsjon ål! Stek ålen ferdig – legg den i skypannen etter bruning og hell det brunede smøret over.

Varm opp i 15-25 minutter på 160 grader

Dillstuede poteter:

Kok 1 kg poteter, la dem kjøle. Skjær i skiver

Smelt 50 gram smør

Tilsett 2 ss hvetemel og pisk godt

Pisk i 4 dl melk, litt etter litt (pisk godt)

La sausen koke i 10 min under omrøring. Tilsett vann den virker tykk
 
 


Serveringsforslag

Oppskriften har vi fått av Jesber Bo Pedersen!


Kokt laks

Ingredienser


  • 200-300 gram skivet Laks pr. person
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Rømme
  • Agurk
  • Eddik (7%)
  • Sukker

Slik gjør du


Kok opp vannet med ca 2 ss salt pr. liter vann

Legg fisken i og la den trekke (ikke koke) i ca 10 minutter

Fisken er ferdig når den løsner fra beinet (sjekk med en kniv e.l)

Agurksalat:

Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.

Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”


Serveringsforslag

Serveres med nykokte poteter, Sandefjordsmør, agurksalat, rømme og evt. litt dampede grønnsaker


Laks Gourmet

Laks og hvit fisk i herlig kombinasjon

Ingredienser


  • Gourmet laks fra Reinhartsen
  • Kipinskisaus fra REinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Mandelpoteter
  • Assorterte grønnsaker

Slik gjør du


Beregn 1 stk (200-300 gr) pr. person

Steking i ovn:

Sett ovnen på 200-220 grader

Smør filetstykkene med olje/smeltet smør

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Legg stykkene på bakepapir/folie i langpannen i ca 20 minutter (godt stekt 25 minutter)

Steking i folie:

Sett ovnen på 200-220 grader

Pakk stykkene inn i folie eller ildfast form med lokk

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Stekes i 25-30 minutter (ved mange stykker må tiden litt opp)


Serveringsforslag

Server gjerne med mandelpoteter, smørdampede grønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus.