Stek rypebrystene på sterk varme i stekepanna i et drøyt minutt
Vend rypebrystene og stek videre på den andre siden
Krydre med salt og pepper
Sett stekepanna/form som tåler ovn inn i stekeovnen og stek videre under folie på 50-60 grader opp til ca en halv time, avhengig av hvor godt stekt du ønsker rypebrystene
Hvis ikke du har tilgang til stekeovn, svir du rypebrystene i panna 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelse og hvor godt stekt du ønsker det.
La hvile under folie frem til servering.
Serveringsforslag
Server med dine favorittgrønnsaker – kokte eller stekte
Valgfrie poteter, Reinhartsens steinsoppsaus og rørte tyttebær fra Røyland Gård
Be fiskehandleren din rense og filetere piggvaren for deg
Dryss litt salt og pepper over filetene
Sett panna på sterk varme, smelt smøret
Når smøret har sluttet å “bruse” legger du piggvarfiletene i med skinnsiden ned
Etter ca 1 minutt, reduser temperaturen, og øs jevnlig stekesmøret over filetene, til de har en passe gylden farge
Steketid avhenger av tykkelse på fileten, ca 5-7 minutter
Serveringsforslag
Serveres med kokte poteter, asparges/dine favoritt grønnsaker, Reinhartsen Sandefjordsmør ispedd litt ørretrogn. Eventuelt stekeskyen tilsatt litt nøtter eller Reinhartsen Kipinskisaus
Den perfekte kombinasjon sjømat på grillen eller i panne!
Ingredienser
Scampi, ville u/skall
Piggvar, filet u/skinn
Scallops
Laks, filet u/skinn
Kipinskisaus fra Reinhartsen
Fiskekrydder fra Reinhartsen
Marinade, chili
Marinade, urte og hvitløk
Valgfri salat
Oljedressing eller ingredienser til dip
Foccacia, båtpoteter eller ris
Slik gjør du
Urte- og hvitløksmarinerte scampi:
Legg scampiene i marinaden (ferdig fra Reinhartsen) i minimum en halv time
Steketid: 2.3 minutter på hver side
Piggvarfilet:
Kutt piggvarfileten i biter på størrelse med en 5-kroning
Legg bitene i en bolle og strø over Husets fiskekrydder. “rør” forsiktig rundt, og la det trekke i ca en halv time. Svis på begge side på grill/panne i 3-4 minutter
Kamskjell naturell:
Steketid: 1-2 minutter på hver side
Chilimarinert laks:
Kutt laks i terninger og la den ligge i marinaden i ca en halv time. Svis på grill eller i panne i 3-5 minutter
Serveringsforslag
Frisk salat, for eksempel hjertesalat, rødløk, cherrytomater, agurk og litt eple
Oljedressing eller Reinhartsens krydderdip: 1 boks lettrømme, 1 ss Husets fiskekrydder og en halv rødløk – evt. litt hvitløk
Legg fisken i og la den trekke (ikke koke) i ca 10 minutter
Fisken er ferdig når den løsner fra beinet (sjekk med en kniv e.l)
Agurksalat:
Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.
Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”
Serveringsforslag
Serveres med nykokte poteter, Sandefjordsmør, agurksalat, rømme og evt. litt dampede grønnsaker