Å lage gourmetmiddag er enklere enn du tror. Prøv andebryst!
Ingredienser
- 300 gram Andebryst pr. person
- Kalv fond, demi glace
- Salt
- Pepper
- Appelsin
- Rødvin
- Poteter
- Valgfrie grønnsaker
Slik gjør du
Rut skinnsiden av kjøttet
Gni inn salt og pepper (la det ligge en stund i romtemperatur)
Kjøttet brunes i panne, først på kjøttsiden, så på skinnsiden
La kjøttet hvile en stund
Stek videre i panne på lav temperatur med skinnsiden ned, eller stek videre i ovn på ca 220 grader i 6-8 minutter
La kjøttet hvile før det kuttes i skiver
Serveres gjerne med appelsinsaus, båtpoteter eller fløtegratinerte poteter
Potetene kan du steke i andefettet i stedet for i olje.
Serveringsforslag
Server med appelsinsaus og valgfrie poteter – kokte, båtpoteter eller fløtegratinerte
Og gjerne litt blancherte grønnsaker.