fbpx

Kalvefilet med parmaskinke

Kalvefilet serverer du til spesielle anledninger. Utsøkt og mørt, må oppleves!

Ingredienser


  • 800 gram Kalv, indrefilet
  • Pesto, Cara Cucina
  • Parmesan Reggiano
  • 4 stk skiver Parmaskinke
  • 50 gram smør
  • 1 ts honning
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ferske fiken
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stor blomkål

Slik gjør du


Bland smør med honning og revet parmesanost

Renskjær fileten for hinner, og skjær den i seks flotte biffer

Svi biffene i en stekepanne med smør til de er jevnt brune over det hele

Sett biffene på et stekebrett, og smør et tynt lag honningsmør på toppen

Stek biffene i ovn på 150 grader i ti minutter

Stek parmaskinken  smør til den er gyllen. Legg på bakepapir, og la den bli kald og sprø

Kok balsamicoeddik og rødvin inn til det halve, og ha i sucker for å runde av smaken.

Vend fikener i sirup

Damp  grønnsaker raskt i kokende vann til de såvidt er møre

Anrett biffene med parmaskinken og fiken balansert på toppen

Legg grønnsakene pent rundt, og drypp pesto og balsamicosirup på grønnsakene


Serveringsforslag

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 9 – 16

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement