Kalvefilet serverer du til spesielle anledninger. Utsøkt og mørt, må oppleves!
Ingredienser
- 800 gram Kalv, indrefilet
- Pesto, Cara Cucina
- Parmesan Reggiano
- 4 stk skiver Parmaskinke
- 50 gram smør
- 1 ts honning
- Salt
- Pepper
- 4 ferske fiken
- 2 dl balsamicoeddik
- 1/2 ts sukker
- 1 dl rødvin
- 1 pk sukkererter
- 1 stor blomkål
Slik gjør du
Bland smør med honning og revet parmesanost
Renskjær fileten for hinner, og skjær den i seks flotte biffer
Svi biffene i en stekepanne med smør til de er jevnt brune over det hele
Sett biffene på et stekebrett, og smør et tynt lag honningsmør på toppen
Stek biffene i ovn på 150 grader i ti minutter
Stek parmaskinken smør til den er gyllen. Legg på bakepapir, og la den bli kald og sprø
Kok balsamicoeddik og rødvin inn til det halve, og ha i sucker for å runde av smaken.
Vend fikener i sirup
Damp grønnsaker raskt i kokende vann til de såvidt er møre
Anrett biffene med parmaskinken og fiken balansert på toppen
Legg grønnsakene pent rundt, og drypp pesto og balsamicosirup på grønnsakene