fbpx

Stekt, lettsaltet torsk

Ingredienser


  • Torsk, sprengt skiver
  • Sandefjordsmør / steinsoppsaus / kipinskisaus fra Reinhartsen
  • 1 neve spinat
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1/4 blomkål (små buketter)
  • 1/4 brokkoli (små buketter)
  • 1-2 gulrot
  • 1 stk stjerneanis
  • 2 dl appelsinjuice
  • Olje til steking
  • 1 ss smør
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du


Snitt 1 cm dype snitt i skinnet, varm panne med olje i, legg fiskestykkene med skinnet ned.

Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, snu fisken og stek ferdig

Avslutt med en klatt med smør og litt sitronsaft og øs det gode smøret over fisken.


Serveringsforslag

Bruk dine favorittgrønnsaker, her er noen forslag:

Spinat: varm panne med litt olje. Ha i sjalottløk og spinat. Avslutt med en klatt smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft

Gulrot: Kok møre i appelsinjuice, 1 ts smør, stjerneanis, 1/4 ts sukker og litt salt

Blomkål/brokkoli: Stekes møre i panne med smør, smak til med salt, pepper og sitronsaft

Saus som passer til: Reinhartsens steinsoppsaus, sandefjordsmør eller kipinskisaus

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 18
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 9 – 16

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement