fbpx

Stekt sei ala Hjemme hos Wenche

Denne flotte oppskriften har vi fått av Wenche Bakke, – lykkelig eier og driver av Hjemme hos Wenche!
Jeg elsker lokale råvarer fra regionen, og fryder meg over sjømaten fra “guttene mine” hos Reinhartsen
Les mer om Hjemme hos Wenche på Hisøy her

Ingredienser


  • Sei
  • Rapsolje
  • Smør
Sprø løk:
  • 4 stk løk
  • 1 l olje
  • salt
Stekt løk pure:
  • Løk
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Tempura røre til løkringer
  • 3 dl hvetemel
  • 6 ss maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 3 dl øl
  • 3 dl olje
  • 5 løk
  • Olje til frittering
Syltet rødløk
  • Småløk
  • 2 dl eddik
  • 4 dl sukker
  • 6 dl vann
  • 5 pepperkorn
  • 1 laubærblad
  • 1 bit kanelstang
  • 2 anisstjerner

Slik gjør du


STEKING AV FISK – gjerne sei eller annen hvit fisk

Sett stekepannen på komfyren på middels varme

Ha i rapsolje og legg fisken i pannen med skinnsiden ned

Er fisken skinnfri, legg fisken med siden der skinnet skulle vært på ned i panna (fisken holder bedre sammen)

La fisken steke på svak varme til du ser at fargen på fiskefiletenes side begynner å bli hvit over midtstykket

Ha så i smør og øs over til du legger den på tallerkenen


Serveringsforslag

Sprø løk:

Skrell og riv løken, salt løken og press i klede for å redusere vannmengden før fritering

Etter at løken er presset, ha den i olja og sett gryta med olje på plata.

Varm opp forsiktig. Rør av og til. Når løken er gyllen er den ferdig

Ta løken ut med hul øse og legg den over på klede slik at oljen absoberes

Salt løken med en gang slik at saltet fester seg

Stekt pure:

Kutt opp løken i strimler

Ha løken i en gryte på middels sterk varme sammen med oljen

Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg

Når alt har fått en gyllen brun farge er den ferdig

Hell løken over i blendereller food prosessor og kjør til en glatt masse

Smak til med salt og pepper

Tempura røre til løkringer:

Bland alt det tørre

Ha i øl og egg, bland det godt, men ikke for mye

spe i oljen som man ville gjort med majones, en tynn stråler mens man pisker

Røra er klar og man kan sette den på kjølen til man skal stede

Skrell løk og kutt den opp i ringer, ca 1 cm brede

Vend ringene i mel før man har de i røra, da sitter den mye bedre fast

Varm opp oljen til 160-180 grader og friter noen ringer av gangen

Syltet rødløk:

Sett laken til koking med eddik, sukker, vann og alt krydderet

Skrell løken og skjær i passe store skiver, ikke for tykke og ikke for tynne. Helst hele ringer

Når syltelaken koker legger du løken oppi og lar den koke forsiktig i 4-5 minutter, før man trekker den av plata og lar den ligge i laken til servering

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 9 – 16

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement