Denne flotte oppskriften har vi fått av Wenche Bakke, – lykkelig eier og driver av Hjemme hos Wenche!
Jeg elsker lokale råvarer fra regionen, og fryder meg over sjømaten fra “guttene mine” hos Reinhartsen
Les mer om Hjemme hos Wenche på Hisøy her
Ingredienser
- Sei
- Rapsolje
- Smør
Sprø løk:
- 4 stk løk
- 1 l olje
- salt
Stekt løk pure:
- Løk
- Olje
- Salt
- Pepper
Tempura røre til løkringer
- 3 dl hvetemel
- 6 ss maisenna
- 2 ts bakepulver
- 3 egg
- 3 dl øl
- 3 dl olje
- 5 løk
- Olje til frittering
Syltet rødløk
- Småløk
- 2 dl eddik
- 4 dl sukker
- 6 dl vann
- 5 pepperkorn
- 1 laubærblad
- 1 bit kanelstang
- 2 anisstjerner
Slik gjør du
STEKING AV FISK – gjerne sei eller annen hvit fisk
Sett stekepannen på komfyren på middels varme
Ha i rapsolje og legg fisken i pannen med skinnsiden ned
Er fisken skinnfri, legg fisken med siden der skinnet skulle vært på ned i panna (fisken holder bedre sammen)
La fisken steke på svak varme til du ser at fargen på fiskefiletenes side begynner å bli hvit over midtstykket
Ha så i smør og øs over til du legger den på tallerkenen
Serveringsforslag
Sprø løk:
Skrell og riv løken, salt løken og press i klede for å redusere vannmengden før fritering
Etter at løken er presset, ha den i olja og sett gryta med olje på plata.
Varm opp forsiktig. Rør av og til. Når løken er gyllen er den ferdig
Ta løken ut med hul øse og legg den over på klede slik at oljen absoberes
Salt løken med en gang slik at saltet fester seg
Stekt pure:
Kutt opp løken i strimler
Ha løken i en gryte på middels sterk varme sammen med oljen
Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg
Når alt har fått en gyllen brun farge er den ferdig
Hell løken over i blendereller food prosessor og kjør til en glatt masse
Smak til med salt og pepper
Tempura røre til løkringer:
Bland alt det tørre
Ha i øl og egg, bland det godt, men ikke for mye
spe i oljen som man ville gjort med majones, en tynn stråler mens man pisker
Røra er klar og man kan sette den på kjølen til man skal stede
Skrell løk og kutt den opp i ringer, ca 1 cm brede
Vend ringene i mel før man har de i røra, da sitter den mye bedre fast
Varm opp oljen til 160-180 grader og friter noen ringer av gangen
Syltet rødløk:
Sett laken til koking med eddik, sukker, vann og alt krydderet
Skrell løken og skjær i passe store skiver, ikke for tykke og ikke for tynne. Helst hele ringer
Når syltelaken koker legger du løken oppi og lar den koke forsiktig i 4-5 minutter, før man trekker den av plata og lar den ligge i laken til servering