Oppskriften passer til lyr eller annen fisk i torskefamilien
Ingredienser
- Lyr, filet
- Nøytral olje
- Smør
- Sitronsaft
- 1 god neve spinat
- 1 squash
- 1 tomat
Slik gjør du
Salte og pepre fileten
Ha god og varm panne med olje
Legg fisken i panne og stek til du får fin og gyllen farge på begge sider
Skru ned varmen, og ha i 1 ss smør og 1 ts med sitronsaft
Øs det nøttebrune smøret over fisken til den er ferdig stekt
Er du usikker, gir du den et lett trykk for å se om fisken så vidt flaker seg
Du kan spare stekesmøret (så lenge det ikke er brent). Tilfør litt soyasaus, urter, sitronfileter og tomatkjøtt i terninger. Voila! Og du har en kjempegod saus.
Smak til med salt om det trengs
Serveringsforslag
Velg dine favoritter.
Her har vi brukt stekt spinat, squash og tomatconacasse (tomat i biter)
Som en variant til potetene anbefaler vi cous-cous, pasta, polenta, linser eller god bønneragu!
Dersom du ønsker saus i stedet for skysaus som nevnt ovenfor, anbefaler vi Reinhartsens Kipinskisaus eller sandefjordsmør