fbpx

Stekt lyr

Oppskriften passer til lyr eller annen fisk i torskefamilien

Ingredienser


  • Lyr, filet
  • Nøytral olje
  • Smør
  • Sitronsaft
  • 1 god neve spinat
  • 1 squash
  • 1 tomat

Slik gjør du


Salte og pepre fileten

Ha god og varm panne med olje

Legg fisken i panne og stek til du får fin og gyllen farge på begge sider

Skru ned varmen, og ha i 1 ss smør og 1 ts med sitronsaft

Øs det nøttebrune smøret over fisken til den er ferdig stekt

Er du usikker, gir du den et lett trykk for å se om fisken så vidt flaker seg

Du kan spare stekesmøret (så lenge det ikke er brent). Tilfør litt soyasaus, urter, sitronfileter og tomatkjøtt i terninger. Voila! Og du har en kjempegod saus.

Smak til med salt om det trengs


Serveringsforslag

Velg dine favoritter.

Her har vi brukt stekt spinat, squash og tomatconacasse (tomat i biter)

Som en variant til potetene anbefaler vi cous-cous, pasta, polenta, linser eller god bønneragu!

Dersom du ønsker saus i stedet for skysaus som nevnt ovenfor, anbefaler vi Reinhartsens Kipinskisaus eller sandefjordsmør

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 9 – 16

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement