fbpx

Torskeloin

Stor fisk egner seg ekstra godt som loin

Ingredienser


  • Torsk, rygg
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Poteter
  • Gulrøtter
  • Smør
  • Erter
  • Salt

Slik gjør du


Beregn ca 200-300 gram pr person

Dryss tett i tett med bordsalt på den ene siden av loinen (der skinnet er fjernet)

Skyll av saltet etter 10-15 minutter

Dersom du foretrekker fisken ekstra godt saltet trenger du ikke å skylle av saltet

Smør skypannen (eller annen form med tynn bunn) inn med meierismør, og legg fisken på meierismøret

Bruk eventuelt bakepapir

Fisken stekes på 160 grader varmluft i 18-20 minutter i midten av ovnen

Ved koking:

Velger du å koke/trekke loinen tar du 3-4 ss salt pr. liter vann

La vannet koke opp, legg i loinen og vent til vannet beginner å koke igjen

Skru ned temp slik at du bare så vidt kan se at det “putrer” – legg lokk på, og la loinen trekke i ca 10 minutter.


Serveringsforslag

Serveres med ertesruing/pure, gulrøtter, Reinhartsens sandefjordsmør og poteter. Ønsker du fisken mere krydret, kan du pensle den med smeltet smør/olje og krydre lett med Reinhartsens fiskekrydder

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader