Stor fisk egner seg ekstra godt som loin
Ingredienser
- Torsk, rygg
- Sandefjordsmør fra Reinhartsen
- Poteter
- Gulrøtter
- Smør
- Erter
- Salt
Slik gjør du
Beregn ca 200-300 gram pr person
Dryss tett i tett med bordsalt på den ene siden av loinen (der skinnet er fjernet)
Skyll av saltet etter 10-15 minutter
Dersom du foretrekker fisken ekstra godt saltet trenger du ikke å skylle av saltet
Smør skypannen (eller annen form med tynn bunn) inn med meierismør, og legg fisken på meierismøret
Bruk eventuelt bakepapir
Fisken stekes på 160 grader varmluft i 18-20 minutter i midten av ovnen
Ved koking:
Velger du å koke/trekke loinen tar du 3-4 ss salt pr. liter vann
La vannet koke opp, legg i loinen og vent til vannet beginner å koke igjen
Skru ned temp slik at du bare så vidt kan se at det “putrer” – legg lokk på, og la loinen trekke i ca 10 minutter.
Serveringsforslag
Serveres med ertesruing/pure, gulrøtter, Reinhartsens sandefjordsmør og poteter. Ønsker du fisken mere krydret, kan du pensle den med smeltet smør/olje og krydre lett med Reinhartsens fiskekrydder