fbpx

Sprøstekt glassvarfilet med tang fra Flekkerøy

Ingredienser


  • Glassvar
  • Sukkertang
  • Blæretang
  • Salat-tang
  • Gulrot
  • Kepaløk
  • Vårløk
  • Rødløk
  • Ørretrogn
  • Dijonsennep
  • Sitron
  • Dill
  • Solsikkes olje
  • Salt
  • Pepper
  • Eddik
  • Smør
  • Salt/pepper

Dillolje

  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 bunt dill

Dill hollandaise

  • 1ss Dijon
  • 1 skvis sitron
  • 3 dl klarna smør (den gjennomsiktige delen)
  • 1 dl dillolje

Syltet gulrot

  • 6 del vann
  • 2 del eddik
  • 4 del sukker
  • 1 stk gulrot

Slik gjør du


Stek kepaløk & vårløk i pannen.
Tørk sukker tang & salat tang til den er blitt sprø

Syltede gulrøtter.
Kok opp vann, eddik og sukker og legg gulrotskiver oppi til de er lett møre. Gulroten kjøles i laken.

Skåld blæretang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort tid, og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen

Dillolje
Bland sammen ingrediensene til Dillolje. Varm oljen til ca 82 gr og mix dill og olje i 3-5 minutter forsiktig i stavmixer


Dillholandaise
Eggeplommer, salt og sennep piskes sammen i en bolle over vannbad til det begynner å tykne. Spe med klarnet smør og dillolje. Blir den for tykke spe i noen dråper vann. Smak til med dslt, pepper og sitron

Be fiskehandleren klargjøre benfri glassvarfilet med skinn. Fisken skal sprøstekes i panna og saltes etter smak.


Når alle tingene er ferdig kan du anrette på en tallerken


Bon apetite!

Hilsen Marcus, Anne og Philip
Tre glade kokker hos Reinhartsen

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader