Ingredienser
- Glassvar
- Sukkertang
- Blæretang
- Salat-tang
- Gulrot
- Kepaløk
- Vårløk
- Rødløk
- Ørretrogn
- Dijonsennep
- Sitron
- Dill
- Solsikkes olje
- Salt
- Pepper
- Eddik
- Smør
- Salt/pepper
Dillolje
- 2 dl solsikkeolje
- 1 bunt dill
Dill hollandaise
- 1ss Dijon
- 1 skvis sitron
- 3 dl klarna smør (den gjennomsiktige delen)
- 1 dl dillolje
Syltet gulrot
- 6 del vann
- 2 del eddik
- 4 del sukker
- 1 stk gulrot
Slik gjør du
Stek kepaløk & vårløk i pannen.
Tørk sukker tang & salat tang til den er blitt sprø
Syltede gulrøtter.
Kok opp vann, eddik og sukker og legg gulrotskiver oppi til de er lett møre. Gulroten kjøles i laken.
Skåld blæretang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort tid, og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen
Dillolje
Bland sammen ingrediensene til Dillolje. Varm oljen til ca 82 gr og mix dill og olje i 3-5 minutter forsiktig i stavmixer
Dillholandaise
Eggeplommer, salt og sennep piskes sammen i en bolle over vannbad til det begynner å tykne. Spe med klarnet smør og dillolje. Blir den for tykke spe i noen dråper vann. Smak til med dslt, pepper og sitron
Be fiskehandleren klargjøre benfri glassvarfilet med skinn. Fisken skal sprøstekes i panna og saltes etter smak.
Når alle tingene er ferdig kan du anrette på en tallerken
Bon apetite!
Hilsen Marcus, Anne og Philip
Tre glade kokker hos Reinhartsen