fbpx

Lammefilet med sellerirotpure og honningglasert gulrot og fennikel

Dette trenger du til 2 personer:
400g lam indrefilet
3 gulrøtter
1 fennikel
300g amandine poteter
300g sellerirot
2ss medium scharlotten løk
1 potte fersk timian
1 solo hvitløk
200g smør
Reinhartsens rødvinssaus/base
Honning, salt og pepper

Sellerirot puré
Skrell selleriroten.
Hakk den opp i mellomstore terninger.
Kok opp vann med litt salt i.
Kok til den er myk og mør.
Hell av vannet men ikke alt.
Spar ca 1 dl i kjelen.
Tillsett 100g smør i kjelen.
Bruk stavmikser til puréen er slett.
Smak til med salt og pepper

Amandine poteter
Smør litt olje over potetene. (Feks solsikke).
Salt og pepre potetene rikelig
Klipp av litt timian kvister og mix alt rundt i en bolle.
Ha i ildfast form i ovnen på 185c varmluft i ca 20minuter.

Honningsglacert Gulrot & Fennikel
Skrell & kutt gulrøtter i staver.
Kutte fennikel i 1cm skiver.
Mix honning, solsikkeolje, salt og pepper
Pensle honningsmixen på grønnsakene
Stek i ildfast form pa 185c i 20minuter varmluft.

Lammefilet
Rens og vask kjøttet. (Skyll forsiktigt i kaldt vann og fjerne “tendons”)
Varm opp en stekepanne til medium+ varme
Ha litt olje i panna.
Brun lammet på alle sider raskt.
Tilsett 100g smør (kuttat i terninger)
Tilsett en halv solo hvitløk og en stor bunt timian kvist
Når smøret har fått en fin brun farge, senk temperaturen og øse de brune smøret over filetene
Før Medium/rosa lam så stek/øs lammet i ca 3 minuter.
Legg kjøttet på ett håndkle i en form og la det hvile i 2-5minuter.

Saus
Bruk stekepannen du stekte lammet i
Hakk chalottløken fint og stek den til den har fått en fin og gyllen farge
Tilsett 4ss vann i den varme pannen og rør rundt
Ha i Reinhartsens Rødvinsbase og Reinhartsen steinsoppsaus
Rør førsiktig i panna.
Tillsett 50g kaldt smør (i terninger) ev mer sausbase
Rør forsiktig til sausen tykner.
Smak til med salt og pepper.

Servering:
Kutt lammet i passelige tykke stykker
Salt og pepre kjøttet
Legg opp puré, grønnsaker, poteter og kjøtt på tallerkenen
Øs litt saus over kjøttet og ha resten i en sauseskål ved siden av

Vel bekomme!

Hilsen Marcus Ditz
Kokk hos Reinhartsen

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader