Reinhartsens sjømatssymfoni

Den perfekte kombinasjon sjømat på grillen eller i panne!

Ingredienser


  • Scampi, ville u/skall
  • Piggvar, filet u/skinn
  • Scallops
  • Laks, filet u/skinn
  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Marinade, chili
  • Marinade, urte og hvitløk
  • Valgfri salat
  • Oljedressing eller ingredienser til dip
  • Foccacia, båtpoteter eller ris

Slik gjør du


Urte- og hvitløksmarinerte scampi:

Legg scampiene i marinaden (ferdig fra Reinhartsen) i minimum en halv time

Steketid: 2.3 minutter på hver side


Piggvarfilet:

Kutt piggvarfileten i biter på størrelse med en 5-kroning

Legg bitene i en bolle og strø over Husets fiskekrydder. “rør” forsiktig rundt, og la det trekke i ca en halv time. Svis på begge side på grill/panne i 3-4 minutter


Kamskjell naturell:

Steketid: 1-2 minutter på hver side


Chilimarinert laks:

Kutt laks i terninger og la den ligge i marinaden i ca en halv time. Svis på grill eller i panne i 3-5 minutter


Serveringsforslag

Frisk salat, for eksempel hjertesalat, rødløk, cherrytomater, agurk og litt eple

Oljedressing eller Reinhartsens krydderdip: 1 boks lettrømme, 1 ss Husets fiskekrydder og en halv rødløk – evt. litt hvitløk

Foccacia, båtpoteter eller ris

Pannestekt piggvar

Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.

Ingredienser


  • 200-250 gram skinnfri Piggvarfilet pr. person
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Sandefjordsmør eller Kipinksisaus fra Reinhartsen
  • Potetsalat eller pasta fra Reinhartsen
  • Frisk salat
  • Pinjekjerner
  • Rømme
  • Rødløk

Slik gjør du


Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg

Kutt fisken opp i passe store biter

Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.

Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt

Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen

Grill:

Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.

NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.



Serveringsforslag

Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.

Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.


Spicy kongekrabbe

Ingredienser


  • 600-700 gram Kongekrabbe pr. person
  • 1/2 ss sambal olec
  • 5 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 finhakket kinesisk hvitløk
  • 1 ss ristet og grovhakket sort pepper
  • 1 stk stjerneanis frø
  • smør
  • koriander

Slik gjør du


Ha alt i en gryte, bortsett fra smør og kongekrabbe

Kok ned til det er ca 2 dl igjen

Ta stavmikser/visp og kjør/visp smøret inn i hvitvinsreduksjonen

Ta litt og litt smør, pass på at sausen ikke blir for kald, da vil den sprekke

Ha i smør til ønsket konsistens, ha gjerne i litt fersk koriander før du heller den over den varme kongekrabba!
 
Grilling/steking av kongekrabbe:


Hvis du bruker rå kongekrabbe. Del beina på langs, svi kjøttsiden ca 1 minutt og deretter skallsiden ned ca 2-4 minutter avhengig av hvor mye stekt du vil ha den!

Hvis du bruker ferdig kokt kongekrabbe, svi kjøttsiden ca 1 minutt og skallsiden ned 1 minutt.

Hell deretter sausen over!


Serveringsforslag

Tips! Sausen kan du lage noe i forveien – men den må ha en temperatur på 40-50 grader for å ikke skille seg. Husk å røre jevnlig!


Spicy makrell

Sommeren er forhåpentligvis varm – og det er denne makrellen også!

Ingredienser


  • 500-600 gram Makrell, hel pr. person
  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • 1 ss paprikapulver
  • 1/2 ts chilipulver eller cayenne
  • 1/2 ts cumin
  • Cous-cous
  • Olje
  • Sesongens grønnsaker

Slik gjør du


Be fiskehandleren å fjerne innmat og eventuelt hode og hale

Lag små snitt i skinnet på fisken

La fisken ligge i ca 30 minutter med krydderet før grilling

Pensle olje /sprayfett på rist

Grill med god varme på begge siden til fisken har fått “fin farge” – grill den så ferdig med indirekte varme
 


Serveringsforslag

Serveres med Reinhartsens Kipinskisaus, cous-cous salat og grillede grønnsaker


Grillet fylt makrell

Sørlendingen vet hvordan makrell skal tilberedes. Klar for noe nytt?

Ingredienser


  • Ønsket antall Makrell, hel
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Soltørket tomat
  • Vårløk
  • Fenikkel
  • Stekt løk
  • Olje
  • Fiskelim fra Reinhartsen

Slik gjør du


Ønsket antall fileter gjøres reine for bein (partall – to og to)

Kutt ut midtbeinet slik at du får en liten grop – men ikke gå igjennom skinnet!

Fyll gropen med det du vil – soltørket tomat, vårløk, fenikkel, stekt løk.. Bruk fantasien og kreativiteten.

Dryss litt fiskelim (kjøpes hos Reinhartsen) på begge fileter på kjøttsiden

Legg 1 filet på plastfolie med skinnsiden ned – og legg den andre fileten på, slik at det blir kjøtt mot kjøtt

Rull fisken et par runder og stram slik at det blir som en twist – fisken skal være stram og god.

La fisken ligge så lenge den kan i kjøleskapet – gjerne 3-4 timer

Ta av plastfolie, pensle lett med olje på grillristen og litt på fisken

Få skinnet fint og sprøtt og grill den ferdig på indirekte varme.


Serveringsforslag

Denne retten kan du nyte som kjesk med litt dip/aioli, eller server den med båtpoteter og litt Kipinskisaus fra Reinhartsen


Grillet kamskjell

Fiskehandleren anbefaler levende eller sjøfrosne canadiske scallops

Ingredienser


  • 10-20 Scallops
  • Kalv, fond, demi glace
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stk granateple
  • 2 ss jumbo rosiner
  • Litt ruccolasalat
  • 1 dl portvin
  • Sitron
  • Usaltet smør
  • Olje

Slik gjør du


Rens kamskjellene og del de i 2

Kok ned kalvekraft sammen med portvin til halvparten og trek vekk kjelen

Visp inn mykt smør til sausen blir fyldig

Smak til med salt og pepper

Stek kamskjellene 1 minutt på hver side i en blanding av smør og olje

Dryss litt salt og pepper over

Tilsett til slutt granateplekjerner og rosiner


Serveringsforslag

Anrett først ruccolasalat, deretter kamskjell og til slutt litt varm saus over.


Grillet makrell

Er du en ekte sørlending må du ha grillet makrell i løpet av sommeren!

Ingredienser


  • 4 stk (1 pr. person) Makrell, hel
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • 1 kg poteter
  • Brocoli
  • Gulrot
  • Persille
  • Hvitløk
  • Rømme
  • Agurk
  • Eddik (7%)
  • Sukker

Slik gjør du


Be fiskehandleren din filetere makrellen ferdig for deg

Skrell potetene og kok dem i en kjele sammen med vann, salt og litt olivenolje

Marinade: Kutt hvitløk i små biter og bland dem sammen med hakket persille og olivenolje

Brocolli og gulrøtter blansjerer du i kokende vann

Ha litt salt og pepper på fisken

Grill gjerne makrellen på direkte varme på grillen, men husk å smøre grillen med olje før du legger makrellen på grillrist

Etter ca 2-3 minutter snur du filetene og fortsetter 2 minutter på den andre siden

Når makrellen er ferdig grillet heller du over marinade og anrett sammen med poteter, grønnsaker og sitronskiver

Agurksalat:

Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.

Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”


Serveringsforslag

Alternativt server med rømme ispedd litt sukker og agurksalat


Grillet sjøkreps

Lett å lage og saftig godt

Ingredienser


  • Sjøkreps, levende
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Litt olje
  • 1/2 chili
  • Litt skrelt ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • Toast

Slik gjør du


Levende sjøkreps, eventuelt frosne, rå – deles i “butterfly”

Ta en kopp nøytral olje (eks solsikke) 1/2 chili, 2 cm bit med skrelt ingefær, 1 skrelt feed hvitløk og kjør sammen i en blender til det er helt glatt

Salt sjøkrepsene og ha over litt av oljen

Legg kjøttsiden ned og grill til fin og gyllen farge

Snu krepsen slik at skallet er ned mot risten

Grill til kjøttet er fast og spenstig – det går fort så følg godt med!!


Serveringsforslag

Pensle gjerne med litt av den smakssatte oljen underveis. Server gjerne med litt sprø salat, toast og Reinhartsens Aioli


Grillspyd

En av sommeren favoritter

Ingredienser


  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • Potetsalat fra Reinhartsen
  • Laksefilet u/skinn
  • Scampi
  • Chilimarinade fra Reinhartsen
  • Breiflabb kinn
  • Frisk salat
  • Jasmin ris

Slik gjør du


Lag ditt favorittgrillspyd selv, eller be fiskehandleren gjøre det for deg!

Grill eller stek grillspydene på begge sider noen minutter, steketid avhenger av temperatur, tykkelse på stykkene og hvor mye stekt du ønsker det skal være

Grillspyd kan du kjøpe ferdig hos Reinhartsen, eller enkelt lage selv. Bruk fantasien, og velg dine favoritter.


Serveringsforslag

Mariner gjerne sjømaten i litt chilimarinade eller urte- og hvitløksmarinade. Server gjerne med Reinhartsens Kipinskisaus, frisk salat og ris, eventuelt Reinhartsens Potetsalat.


Grillspyd og aspargesbønnesalat med jordbær

Salat med smaken av sommer!

Ingredienser


  • 1 pakke aspargesbønner
  • 1/2 kurv jordbær
  • 2-3 ss smuldret fetaost
  • 1 ss nøytral olje
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • Frisk mynte/urter

Slik gjør du


Lag ditt favorittgrillspyd selv, eller be fiskehandleren gjøre det for deg!

Grill eller stek grillspydene på begge sider noen minutter, steketid avhenger av temperatur, tykkelse på stykkene og hvor mye stekt du ønsker det skal være

Salat:
Kutt opp jordbærene i biter

Kok opp litt vann og kok aspargesbønnene i 2 minutter

Avkjøl aspargesbønnene, legg de gjerne på litt isbiter og hell over kaldt vann. Kjøles til de er kalde, da får du sprø og gode bønner!

Bønnene deler du gjerne på midten

Bland bønner og jordbær sammen og dryss over fetaosten

Tilsett litt olje, pepper og salt og vend forsiktig rundt!


Serveringsforslag

Sprut gjerne over litt limesaft, og pynt med litt frisk mynte / urter
Bon apetite!
 
Hilsen Angelica, kokk hos Reinhartsen