Den perfekte kombinasjon sjømat på grillen eller i panne!
Ingredienser
- Scampi, ville u/skall
- Piggvar, filet u/skinn
- Scallops
- Laks, filet u/skinn
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Marinade, chili
- Marinade, urte og hvitløk
- Valgfri salat
- Oljedressing eller ingredienser til dip
- Foccacia, båtpoteter eller ris
Slik gjør du
Urte- og hvitløksmarinerte scampi:
Legg scampiene i marinaden (ferdig fra Reinhartsen) i minimum en halv time
Steketid: 2.3 minutter på hver side
Piggvarfilet:
Kutt piggvarfileten i biter på størrelse med en 5-kroning
Legg bitene i en bolle og strø over Husets fiskekrydder. “rør” forsiktig rundt, og la det trekke i ca en halv time. Svis på begge side på grill/panne i 3-4 minutter
Kamskjell naturell:
Steketid: 1-2 minutter på hver side
Chilimarinert laks:
Kutt laks i terninger og la den ligge i marinaden i ca en halv time. Svis på grill eller i panne i 3-5 minutter
Serveringsforslag
Frisk salat, for eksempel hjertesalat, rødløk, cherrytomater, agurk og litt eple
Oljedressing eller Reinhartsens krydderdip: 1 boks lettrømme, 1 ss Husets fiskekrydder og en halv rødløk – evt. litt hvitløk
Foccacia, båtpoteter eller ris
Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.
Ingredienser
- 200-300 gram Piggvarfilet med skinn pr. person
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Sandefjordsmør eller Kipinksisaus fra Reinhartsen
- Potetsalat eller pasta fra Reinhartsen
- Frisk salat
- Pinjekjerner
- Rømme
- Rødløk
Slik gjør du
Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg
Kutt fisken opp i passe store biter
Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.
Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt
Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen
Grill:
Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.
NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.
Serveringsforslag
Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.
Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.
Ingredienser
- 600-700 gram Kongekrabbe pr. person
- 1/2 ss sambal olec
- 5 dl hvitvin eller eplemost
- 1 finhakket kinesisk hvitløk
- 1 ss ristet og grovhakket sort pepper
- 1 stk stjerneanis frø
- smør
- koriander
Slik gjør du
Ha alt i en gryte, bortsett fra smør og kongekrabbe
Kok ned til det er ca 2 dl igjen
Ta stavmikser/visp og kjør/visp smøret inn i hvitvinsreduksjonen
Ta litt og litt smør, pass på at sausen ikke blir for kald, da vil den sprekke
Ha i smør til ønsket konsistens, ha gjerne i litt fersk koriander før du heller den over den varme kongekrabba!
Grilling/steking av kongekrabbe:
Hvis du bruker rå kongekrabbe. Del beina på langs, svi kjøttsiden ca 1 minutt og deretter skallsiden ned ca 2-4 minutter avhengig av hvor mye stekt du vil ha den!
Hvis du bruker ferdig kokt kongekrabbe, svi kjøttsiden ca 1 minutt og skallsiden ned 1 minutt.
Hell deretter sausen over!
Serveringsforslag
Tips! Sausen kan du lage noe i forveien – men den må ha en temperatur på 40-50 grader for å ikke skille seg. Husk å røre jevnlig!
Sommeren er forhåpentligvis varm – og det er denne makrellen også!
Ingredienser
- 500-600 gram Makrell, hel pr. person
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- 1 ss paprikapulver
- 1/2 ts chilipulver eller cayenne
- 1/2 ts cumin
- Cous-cous
- Olje
- Sesongens grønnsaker
Slik gjør du
Be fiskehandleren å fjerne innmat og eventuelt hode og hale
Lag små snitt i skinnet på fisken
La fisken ligge i ca 30 minutter med krydderet før grilling
Pensle olje /sprayfett på rist
Grill med god varme på begge siden til fisken har fått “fin farge” – grill den så ferdig med indirekte varme
Serveringsforslag
Serveres med Reinhartsens Kipinskisaus, cous-cous salat og grillede grønnsaker
Sørlendingen vet hvordan makrell skal tilberedes. Klar for noe nytt?
Ingredienser
- Ønsket antall Makrell, hel
- Aioli fra Reinhartsen
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Soltørket tomat
- Vårløk
- Fenikkel
- Stekt løk
- Olje
- Fiskelim fra Reinhartsen
Slik gjør du
Ønsket antall fileter gjøres reine for bein (partall – to og to)
Kutt ut midtbeinet slik at du får en liten grop – men ikke gå igjennom skinnet!
Fyll gropen med det du vil – soltørket tomat, vårløk, fenikkel, stekt løk.. Bruk fantasien og kreativiteten.
Dryss litt fiskelim (kjøpes hos Reinhartsen) på begge fileter på kjøttsiden
Legg 1 filet på plastfolie med skinnsiden ned – og legg den andre fileten på, slik at det blir kjøtt mot kjøtt
Rull fisken et par runder og stram slik at det blir som en twist – fisken skal være stram og god.
La fisken ligge så lenge den kan i kjøleskapet – gjerne 3-4 timer
Ta av plastfolie, pensle lett med olje på grillristen og litt på fisken
Få skinnet fint og sprøtt og grill den ferdig på indirekte varme.
Serveringsforslag
Denne retten kan du nyte som kjesk med litt dip/aioli, eller server den med båtpoteter og litt Kipinskisaus fra Reinhartsen
Fiskehandleren anbefaler levende eller sjøfrosne canadiske scallops
Ingredienser
- 10-20 Scallops
- Kalv, fond, demi glace
- Salt
- Pepper
- 1 stk granateple
- 2 ss jumbo rosiner
- Litt ruccolasalat
- 1 dl portvin
- Sitron
- Usaltet smør
- Olje
Slik gjør du
Rens kamskjellene og del de i 2
Kok ned kalvekraft sammen med portvin til halvparten og trek vekk kjelen
Visp inn mykt smør til sausen blir fyldig
Smak til med salt og pepper
Stek kamskjellene 1 minutt på hver side i en blanding av smør og olje
Dryss litt salt og pepper over
Tilsett til slutt granateplekjerner og rosiner
Serveringsforslag
Anrett først ruccolasalat, deretter kamskjell og til slutt litt varm saus over.
Er du en ekte sørlending må du ha grillet makrell i løpet av sommeren!
Ingredienser
- 4 stk (1 pr. person) Makrell, hel
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
- 1 kg poteter
- Brocoli
- Gulrot
- Persille
- Hvitløk
- Rømme
- Agurk
- Eddik (7%)
- Sukker
Slik gjør du
Be fiskehandleren din filetere makrellen ferdig for deg
Skrell potetene og kok dem i en kjele sammen med vann, salt og litt olivenolje
Marinade: Kutt hvitløk i små biter og bland dem sammen med hakket persille og olivenolje
Brocolli og gulrøtter blansjerer du i kokende vann
Ha litt salt og pepper på fisken
Grill gjerne makrellen på direkte varme på grillen, men husk å smøre grillen med olje før du legger makrellen på grillrist
Etter ca 2-3 minutter snur du filetene og fortsetter 2 minutter på den andre siden
Når makrellen er ferdig grillet heller du over marinade og anrett sammen med poteter, grønnsaker og sitronskiver
Agurksalat:
Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.
Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”
Serveringsforslag
Alternativt server med rømme ispedd litt sukker og agurksalat
Lett å lage og saftig godt
Ingredienser
- Sjøkreps, levende
- Aioli fra Reinhartsen
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Litt olje
- 1/2 chili
- Litt skrelt ingefær
- 1 fedd hvitløk
- Toast
Slik gjør du
Levende sjøkreps, eventuelt frosne, rå – deles i “butterfly”
Ta en kopp nøytral olje (eks solsikke) 1/2 chili, 2 cm bit med skrelt ingefær, 1 skrelt feed hvitløk og kjør sammen i en blender til det er helt glatt
Salt sjøkrepsene og ha over litt av oljen
Legg kjøttsiden ned og grill til fin og gyllen farge
Snu krepsen slik at skallet er ned mot risten
Grill til kjøttet er fast og spenstig – det går fort så følg godt med!!
Serveringsforslag
Pensle gjerne med litt av den smakssatte oljen underveis. Server gjerne med litt sprø salat, toast og Reinhartsens Aioli
En av sommeren favoritter
Ingredienser
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- Potetsalat fra Reinhartsen
- Laksefilet u/skinn
- Scampi
- Chilimarinade fra Reinhartsen
- Breiflabb kinn
- Frisk salat
- Jasmin ris
Slik gjør du
Lag ditt favorittgrillspyd selv, eller be fiskehandleren gjøre det for deg!
Grill eller stek grillspydene på begge sider noen minutter, steketid avhenger av temperatur, tykkelse på stykkene og hvor mye stekt du ønsker det skal være
Grillspyd kan du kjøpe ferdig hos Reinhartsen, eller enkelt lage selv. Bruk fantasien, og velg dine favoritter.
Serveringsforslag
Mariner gjerne sjømaten i litt chilimarinade eller urte- og hvitløksmarinade. Server gjerne med Reinhartsens Kipinskisaus, frisk salat og ris, eventuelt Reinhartsens Potetsalat.
Salat med smaken av sommer!
Ingredienser
- 1 pakke aspargesbønner
- 1/2 kurv jordbær
- 2-3 ss smuldret fetaost
- 1 ss nøytral olje
- Salt
- Pepper
- Lime
- Frisk mynte/urter
Slik gjør du
Lag ditt favorittgrillspyd selv, eller be fiskehandleren gjøre det for deg!
Grill eller stek grillspydene på begge sider noen minutter, steketid avhenger av temperatur, tykkelse på stykkene og hvor mye stekt du ønsker det skal være
Salat:
Kutt opp jordbærene i biter
Kok opp litt vann og kok aspargesbønnene i 2 minutter
Avkjøl aspargesbønnene, legg de gjerne på litt isbiter og hell over kaldt vann. Kjøles til de er kalde, da får du sprø og gode bønner!
Bønnene deler du gjerne på midten
Bland bønner og jordbær sammen og dryss over fetaosten
Tilsett litt olje, pepper og salt og vend forsiktig rundt!
Serveringsforslag
Sprut gjerne over litt limesaft, og pynt med litt frisk mynte / urter
Bon apetite!
Hilsen Angelica, kokk hos Reinhartsen