Sørlendingen vet hvordan makrell skal tilberedes. Klar for noe nytt?
Ingredienser
- Ønsket antall Makrell, hel
- Aioli fra Reinhartsen
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Soltørket tomat
- Vårløk
- Fenikkel
- Stekt løk
- Olje
- Fiskelim fra Reinhartsen
Slik gjør du
Ønsket antall fileter gjøres reine for bein (partall – to og to)
Kutt ut midtbeinet slik at du får en liten grop – men ikke gå igjennom skinnet!
Fyll gropen med det du vil – soltørket tomat, vårløk, fenikkel, stekt løk.. Bruk fantasien og kreativiteten.
Dryss litt fiskelim (kjøpes hos Reinhartsen) på begge fileter på kjøttsiden
Legg 1 filet på plastfolie med skinnsiden ned – og legg den andre fileten på, slik at det blir kjøtt mot kjøtt
Rull fisken et par runder og stram slik at det blir som en twist – fisken skal være stram og god.
La fisken ligge så lenge den kan i kjøleskapet – gjerne 3-4 timer
Ta av plastfolie, pensle lett med olje på grillristen og litt på fisken
Få skinnet fint og sprøtt og grill den ferdig på indirekte varme.
Serveringsforslag
Denne retten kan du nyte som kjesk med litt dip/aioli, eller server den med båtpoteter og litt Kipinskisaus fra Reinhartsen