fbpx

Grillet fylt makrell

Sørlendingen vet hvordan makrell skal tilberedes. Klar for noe nytt?

Ingredienser


  • Ønsket antall Makrell, hel
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Soltørket tomat
  • Vårløk
  • Fenikkel
  • Stekt løk
  • Olje
  • Fiskelim fra Reinhartsen

Slik gjør du


Ønsket antall fileter gjøres reine for bein (partall – to og to)

Kutt ut midtbeinet slik at du får en liten grop – men ikke gå igjennom skinnet!

Fyll gropen med det du vil – soltørket tomat, vårløk, fenikkel, stekt løk.. Bruk fantasien og kreativiteten.

Dryss litt fiskelim (kjøpes hos Reinhartsen) på begge fileter på kjøttsiden

Legg 1 filet på plastfolie med skinnsiden ned – og legg den andre fileten på, slik at det blir kjøtt mot kjøtt

Rull fisken et par runder og stram slik at det blir som en twist – fisken skal være stram og god.

La fisken ligge så lenge den kan i kjøleskapet – gjerne 3-4 timer

Ta av plastfolie, pensle lett med olje på grillristen og litt på fisken

Få skinnet fint og sprøtt og grill den ferdig på indirekte varme.


Serveringsforslag

Denne retten kan du nyte som kjesk med litt dip/aioli, eller server den med båtpoteter og litt Kipinskisaus fra Reinhartsen


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader