fbpx

Grillet makrell

Er du en ekte sørlending må du ha grillet makrell i løpet av sommeren!

Ingredienser


  • 4 stk (1 pr. person) Makrell, hel
  • Salt
  • Pepper
  • Olivenolje
  • 1 kg poteter
  • Brocoli
  • Gulrot
  • Persille
  • Hvitløk
  • Rømme
  • Agurk
  • Eddik (7%)
  • Sukker

Slik gjør du


Be fiskehandleren din filetere makrellen ferdig for deg

Skrell potetene og kok dem i en kjele sammen med vann, salt og litt olivenolje

Marinade: Kutt hvitløk i små biter og bland dem sammen med hakket persille og olivenolje

Brocolli og gulrøtter blansjerer du i kokende vann

Ha litt salt og pepper på fisken

Grill gjerne makrellen på direkte varme på grillen, men husk å smøre grillen med olje før du legger makrellen på grillrist

Etter ca 2-3 minutter snur du filetene og fortsetter 2 minutter på den andre siden

Når makrellen er ferdig grillet heller du over marinade og anrett sammen med poteter, grønnsaker og sitronskiver

Agurksalat:

Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.

Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”


Serveringsforslag

Alternativt server med rømme ispedd litt sukker og agurksalat


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement