Er du en ekte sørlending må du ha grillet makrell i løpet av sommeren!
Ingredienser
- 4 stk (1 pr. person) Makrell, hel
- Salt
- Pepper
- Olivenolje
- 1 kg poteter
- Brocoli
- Gulrot
- Persille
- Hvitløk
- Rømme
- Agurk
- Eddik (7%)
- Sukker
Slik gjør du
Be fiskehandleren din filetere makrellen ferdig for deg
Skrell potetene og kok dem i en kjele sammen med vann, salt og litt olivenolje
Marinade: Kutt hvitløk i små biter og bland dem sammen med hakket persille og olivenolje
Brocolli og gulrøtter blansjerer du i kokende vann
Ha litt salt og pepper på fisken
Grill gjerne makrellen på direkte varme på grillen, men husk å smøre grillen med olje før du legger makrellen på grillrist
Etter ca 2-3 minutter snur du filetene og fortsetter 2 minutter på den andre siden
Når makrellen er ferdig grillet heller du over marinade og anrett sammen med poteter, grønnsaker og sitronskiver
Agurksalat:
Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.
Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”
Serveringsforslag
Alternativt server med rømme ispedd litt sukker og agurksalat