Ingredienser
- 600-700 gram Kongekrabbe pr. person
- 1/2 ss sambal olec
- 5 dl hvitvin eller eplemost
- 1 finhakket kinesisk hvitløk
- 1 ss ristet og grovhakket sort pepper
- 1 stk stjerneanis frø
- smør
- koriander
Slik gjør du
Ha alt i en gryte, bortsett fra smør og kongekrabbe
Kok ned til det er ca 2 dl igjen
Ta stavmikser/visp og kjør/visp smøret inn i hvitvinsreduksjonen
Ta litt og litt smør, pass på at sausen ikke blir for kald, da vil den sprekke
Ha i smør til ønsket konsistens, ha gjerne i litt fersk koriander før du heller den over den varme kongekrabba!
Grilling/steking av kongekrabbe:
Hvis du bruker rå kongekrabbe. Del beina på langs, svi kjøttsiden ca 1 minutt og deretter skallsiden ned ca 2-4 minutter avhengig av hvor mye stekt du vil ha den!
Hvis du bruker ferdig kokt kongekrabbe, svi kjøttsiden ca 1 minutt og skallsiden ned 1 minutt.
Hell deretter sausen over!
Serveringsforslag
Tips! Sausen kan du lage noe i forveien – men den må ha en temperatur på 40-50 grader for å ikke skille seg. Husk å røre jevnlig!