Pannestekt piggvar

Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.

Ingredienser


  • 200-250 gram skinnfri Piggvarfilet pr. person
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Sandefjordsmør eller Kipinksisaus fra Reinhartsen
  • Potetsalat eller pasta fra Reinhartsen
  • Frisk salat
  • Pinjekjerner
  • Rømme
  • Rødløk

Slik gjør du


Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg

Kutt fisken opp i passe store biter

Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.

Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt

Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen

Grill:

Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.

NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.



Serveringsforslag

Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.

Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.


Stekt sild

Slik gjør du:
Be fiskehandleren rense silda og eventuelt filetere den ferdig for deg (om du ønsker filet, og ikke hel)
Brun rikelig med smør i stekepanna og legg silda oppi
Stek 2-3 minutter på hver side på sterk varme
Salte og pepre etter ønske

Serveringstips:
Stekt løk ispedd litt rødbetesaus, eller rå rødløk passer ypperlig til
Wok sesongens grønnsaker eller lag deg en deilig kålrotstabbe
Server med sjysaus og kokte poteter

Seibiffburger med røkt laks bacon

Dette trenger du:
Skinn og benfri seifilet
creme fraiche
Potetmel
Rødløk
Frisk dill eller basilicum
Smør
Burgerbrød
Hodesalat/hjertesalat

Fremgangsmåte:
Be fiskehandleren filetere ferdig skinn og beinfri seifilet
Sett røkt laks i skiver inn i forvarmet ovn på bakepapir, 175 grader i 20-25 minutter avhengig av ovn
Stek burgerbrødene sprø i panna med litt smør
Strimle og hakk seifileten og bland i en bolle sammen med 1/2 hakket rødløk, litt creme fraiche, litt salt og pepper og litt potetmel
Tilsett gjerne litt frisk sitronsaft og litt urter, feks basilikum og stek et par minutter på hver side i panna
Legg litt ost på toppen mot slutten av steketiden, gjerne cheddarost
Legg litt creme fraiche, hjertesalat og rødløk på burgerbrødene og til sist burgeren

Bare å glede seg!

Hilsen kokk Trond Moi

Makrelltaco

Be fiskehandleren rense og filetere fisken ferdig for deg
Kutt fileten i små biter og tørrmariner den med Reinhartsen fiskekrydder 20-30 minutter
Kutt opp dine favorittgrønnsaker og legg i skåler/fat
Til makrelltaco synes vi det hører med både agurksalat og rømme:

  • Agurksalat (eddik, litt vann, sukker og pepper)
  • Rømme, gjerne med litt sukker
  • Rødløk
  • Hjertesalat
  • Gul paprika
  • Avokado
  • Ingefær
  • Mangochutney
  • Limebåter
  • Tacolefser eller skjell, varmes i ovnen
  • Grill eller stek makrellen

God middag!
 
 

Enkel risotto til 4 personer

Løken kuttes i biter og stekes i olje
Arborio-ris (kjøpes hos Reinhartsen) skylles godt og stekes litt i panna med litt olje
Ris, løk, fiskekraft, vann, salt og pepper settes i ildfast form i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter
Rør med jevne mellomrom og tilsett ev litt veske hvis behov
Når risottorisen har en myk konsistens er den ferdig
Smak til med salt, pepper og revet parmesan på toppen

Blåskjellsuppe

Kutt 1 løk, 1 gulrot og 1 liten fenikkel i terninger
Fres dem i 1 dl olivenolje og legg dem til side på en tallerken
Fres 2 fedd hvitløk i olje
Bland inn 2 ss ajvar, 2 dl vann, 1 dl hvitvin (kan erstattes med eplemost) og 2 dl eplemost
Damp 1 kg blåskjell i blandingen til de åpner seg, ca 3-4 minutter
Ta ut blåskjellene. Du velger om du vil ha hele skjell eller om de skal rensens
Sil kraften og tilsett grønnsakene du freste i begynnelsen
Smak til med Reinhartsen fiskekrydder, salt, pepper
Jevn med maizenna til ønsket konsistens
Serveres med ristet brød
 
Bon apetite!
hilsen
Vladimir Matic
kokk, Reinhartsen

Stekt kveitefilet

Varm opp smør/olje i stekepanna (pluss eventuelt forvarm stekeovnen til 50/60 grader)
Legg kveita med kjøttsiden ned og stek i 2 minutter
Snu filetene, krydre med Reinhartsen fiskekydder, sett stekepanna i stekeovnen (såfremt den tåler ovn) og stek videre i forvarmet stekeovn med skinnsiden ned på 50-60 grader i 15-20 minutter
Alternativt stek videre i panna med skinnsiden ned i 5-7 minutter alt etter tykkelsen på fileten
 

Sprengt torsk

Kjøp ferdig lettsaltet torsk
Vannes eventuelt ut etter avtale med fiskehandleren
Legg fisken i gryta og fyll på vann så det dekker fisken
Trekkes i 8-10 minutter

Pannestekte kveiteskiver

Stek kveiteskivene 1-2 minutter pr side på sterk varme
Dryss over Reinhartsen fiskekrydder etter hvert som sidene er stekt
Sett stekepanna (eller ildfast form hvis ikke den tåler stekeovn) inn i forvarmet ovn på ca 70 gr i 15-20 minutter
Ønsker du lengre steketid kan du sette ovnen på 50 grader

Fisk i form klar for ovn

Fiskeslag og type grønnsaker/saus vil variere fra uke til uke
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Sett forma i ovnen og stek i ca 20 minutter
Hvis du vil lage fisk i form selv, kan det være en god ide å blanchere grønnsakene på forhånd