Slik gjør du: Be fiskehandleren rense silda og eventuelt filetere den ferdig for deg (om du ønsker filet, og ikke hel) Brun rikelig med smør i stekepanna og legg silda oppi Stek 2-3 minutter på hver side på sterk varme Salte og pepre etter ønske
Serveringstips: Stekt løk ispedd litt rødbetesaus, eller rå rødløk passer ypperlig til Wok sesongens grønnsaker eller lag deg en deilig kålrotstabbe Server med sjysaus og kokte poteter
Dette trenger du: Skinn og benfri seifilet creme fraiche Potetmel Rødløk Frisk dill eller basilicum Smør Burgerbrød Hodesalat/hjertesalat
Fremgangsmåte: Be fiskehandleren filetere ferdig skinn og beinfri seifilet Sett røkt laks i skiver inn i forvarmet ovn på bakepapir, 175 grader i 20-25 minutter avhengig av ovn Stek burgerbrødene sprø i panna med litt smør Strimle og hakk seifileten og bland i en bolle sammen med 1/2 hakket rødløk, litt creme fraiche, litt salt og pepper og litt potetmel Tilsett gjerne litt frisk sitronsaft og litt urter, feks basilikum og stek et par minutter på hver side i panna Legg litt ost på toppen mot slutten av steketiden, gjerne cheddarost Legg litt creme fraiche, hjertesalat og rødløk på burgerbrødene og til sist burgeren
Be fiskehandleren rense og filetere fisken ferdig for deg
Kutt fileten i små biter og tørrmariner den med Reinhartsen fiskekrydder 20-30 minutter
Kutt opp dine favorittgrønnsaker og legg i skåler/fat
Til makrelltaco synes vi det hører med både agurksalat og rømme:
Løken kuttes i biter og stekes i olje
Arborio-ris (kjøpes hos Reinhartsen) skylles godt og stekes litt i panna med litt olje
Ris, løk, fiskekraft, vann, salt og pepper settes i ildfast form i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter
Rør med jevne mellomrom og tilsett ev litt veske hvis behov
Når risottorisen har en myk konsistens er den ferdig
Smak til med salt, pepper og revet parmesan på toppen
Kutt 1 løk, 1 gulrot og 1 liten fenikkel i terninger
Fres dem i 1 dl olivenolje og legg dem til side på en tallerken
Fres 2 fedd hvitløk i olje
Bland inn 2 ss ajvar, 2 dl vann, 1 dl hvitvin (kan erstattes med eplemost) og 2 dl eplemost
Damp 1 kg blåskjell i blandingen til de åpner seg, ca 3-4 minutter
Ta ut blåskjellene. Du velger om du vil ha hele skjell eller om de skal rensens
Sil kraften og tilsett grønnsakene du freste i begynnelsen
Smak til med Reinhartsen fiskekrydder, salt, pepper
Jevn med maizenna til ønsket konsistens
Serveres med ristet brød
Bon apetite!
hilsen Vladimir Matic kokk, Reinhartsen
Varm opp smør/olje i stekepanna (pluss eventuelt forvarm stekeovnen til 50/60 grader)
Legg kveita med kjøttsiden ned og stek i 2 minutter
Snu filetene, krydre med Reinhartsen fiskekydder, sett stekepanna i stekeovnen (såfremt den tåler ovn) og stek videre i forvarmet stekeovn med skinnsiden ned på 50-60 grader i 15-20 minutter
Alternativt stek videre i panna med skinnsiden ned i 5-7 minutter alt etter tykkelsen på fileten
Kjøp ferdig lettsaltet torsk
Vannes eventuelt ut etter avtale med fiskehandleren
Legg fisken i gryta og fyll på vann så det dekker fisken
Trekkes i 8-10 minutter
Stek kveiteskivene 1-2 minutter pr side på sterk varme
Dryss over Reinhartsen fiskekrydder etter hvert som sidene er stekt
Sett stekepanna (eller ildfast form hvis ikke den tåler stekeovn) inn i forvarmet ovn på ca 70 gr i 15-20 minutter
Ønsker du lengre steketid kan du sette ovnen på 50 grader
Fiskeslag og type grønnsaker/saus vil variere fra uke til uke
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Sett forma i ovnen og stek i ca 20 minutter
Hvis du vil lage fisk i form selv, kan det være en god ide å blanchere grønnsakene på forhånd