Kutt lime og hvitløk i tynne skiver og stikk dem i fisken
Pensle fisken rikelig med olivenolje og sitronsaft
Dryss salt og Husets fiskekrydder på fisken
Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25-40 minutter, avhengig av størrelse
Dryss gjerne hakket persille og litt pillede reker på fisken før den serveres hel
Serveringsforslag
Serveres med poteter, rotgrønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus
Kutt opp rotgrønnsaker i skiver/strimler og kok dem opp i lite vann tilsatt litt smør, for så å trekkes til side. Bruk eventuelt litt av grønnsakskraften i sausen.
Tips! Be gjerne fiskehandleren gjøre klar fisken slik at du kan sette den direkte i ovnen.
Ingredienser til 4
600 G varmrøkt laks med koriander og chili (Spesialitetpris fra Matmerk)
200 g blåskjell
4 ss extra virgin olivenolje
2 fed hvitløk
2 ss hakket frisk ingefær
2 pastinakk
3 dl rabarbrajuice eller eplemost
2 dl fløte Fremgangsmåte:
Finn hakk hvitløk og ingefær og fres dem med oljen
Ha på rensede blåskjell og fres dette med fintskåren pastinakk
Ha på rabarbra saft og fløte og kok med lokk i 5 minutter
Ha laksen i ovn i porsjonstykker og stek den 5 min på 200 c. Smak til med salt , pepper og gjerne litt friske urter
Server laksen med blåskjellsausen over og gjerne litt deilig, lun focaccia eller baguette
Alle de gode råvarene og tilbehøret får du i Matkjelleren i Lillemarkens!
Be fiskehandleren kutte bort midtbein på fileten og lage et lite snitt/lomme i loinen
Legg fyll i lomma (rødløk, hvitløk, vårløk, persille, pesto)
Bukstykket eller halen legges over som et lokk
Ved å bruke buken som lokk får man utnyttet hele fileten, noe som er både bærekraftig og bedre økonomisk.
Bak fisken i en ildfast form i ovnen på ca 180 grader i ca 15 minutter sammen med litt smør (tid og temp avhenger av den enkelte ovn)
Kutt laksekjøttet med kniv eller i kjøkkenmaskin. Men pass på at det ikke blir helt most – fint med litt biter!
Smak til med Reinhartsens fiskekrydder.
Laksen kan gjerne trekke smak av krydderet i 15 minutter før du gjør noe mere! (tørrmarinere)
Bland ajvar, crème fraiche og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Rull laksen som en twist/pølse i plastfolie. Rullen skal være stram og fast
Legg lakserullene i frysen til de er semifrosen. Da blir de lettere å panere og du vil oppnå ønsket form
Kutt til ønsket størrelse og paner i mel – egg – panko. Blir det for tynt lag med panko repeterer du paneringen, men denne gangen dropper du å dyppe i mel – kun egg og panko.
Friter/ovnsbak enten med en gang eller legg fisken på frys til senere anledning. Husk å pakke fisken godt inn ved videre frysing!
Ovnsbak fisken på 200 grader i ca 12 minutter – eller frityr 180 grader til gyllen og sprø
(anbefalt steketid vil variere utifra størrelse på produktet og hvorvidt det er frossent eller tint)