Kveite ceviche

Kutt kveite i tynne skiver
Legg skivene utover på et fat
Finhakk syltet ingefær, vårløk og chili og dryss over
Ha på salt og pepper etter smak
Bland 50/50 med sitronsaft (eller limesaft), god olivenolje og hell over noen minutter før servering

Blåskjell – Asian style

Hell olivenolje i en kjele, og fres 1 rødløk sammen med 1-2 fedd hvitløk
Ha blåskjellene (1 nett) i kjelen og hell over ca 2 dl kokosmelk
La blåskjellene koke under lokk i ca 2 minutt til de har åpnet seg
Finhakk litt urter, for eksempel koriander eller basilicum og dryss over
Kutt opp litt lime og press limesaft over blåskjellene
Voila!
Du har et superherlig gourmetmåltid på 1-2-3
 
 
Hilsen Trond Moi, kokk

Spicy mangokylling

Tilbered pasta tagliatelle som anvist på pakken
Kylling krydres med salt og pepper og eventuelt litt tangkrydder eller Gullkrydder fra Fru Timian
Varm stekepanne med 1 ss olje, og stek kyllingstrimlene 5-7 minutter
Ha i blancherte grønnsaker de siste 2 minuttene av steketiden til kyllingen
Tilsett 3-5 ss av spicy mango gourmetsaus og kok inn ca 1 minutt
Ha i litt vann hvis blandingen virker for tykk

Varmrøkt laks med koriander og chili og blåskjell-grønnsakskremsaus

 
Ingredienser til 4
600 G varmrøkt laks med koriander og chili (Spesialitetpris fra Matmerk)
200 g blåskjell
4 ss extra virgin olivenolje
2 fed hvitløk
2 ss hakket frisk ingefær
2 pastinakk
3 dl rabarbrajuice eller eplemost
2 dl fløte
Fremgangsmåte:
Finn hakk hvitløk og ingefær og fres dem med oljen
Ha på rensede blåskjell og fres dette med fintskåren pastinakk
Ha på rabarbra saft og fløte og kok med lokk i 5 minutter
Ha laksen i ovn i porsjonstykker og stek den 5 min på 200 c. Smak til med salt , pepper og gjerne litt friske urter
Server laksen med blåskjellsausen over og gjerne litt deilig, lun focaccia eller baguette
Alle de gode råvarene og tilbehøret får du i Matkjelleren i Lillemarkens!
 
Hilsen
Trond Moi
 

Stekt havabbor til 2 personer

Be fiskehandleren skrape og filetere havabboren.
Snitt fisken på skinnsiden, ca 1 cm dype snitt
Varm ei panne med litt soyaolje, legg fiskefileten med skinnet ned og press lett på fileten med en stekespade, slik at “bøyen” gir seg.
Sjekk fileten gjevnlig om den har fått fin farge, skru ned varmen og snu og stek fisken ferdig.
 
Varm en panne med litt olje
Ha i squashen og gi den litt varme
Ha i løk, en klatt med smør, spinaten og chili/hvitløksoljen
Gi den en 20 sekunder og den er ferdig!
Fjern kjernen fra tomaten og kutt kjøtte i terninger, og bland inn etter at alt er stekt
 
Smak til med salt, pepper og litt ferskpresset sitronsaft

Chilimarinert laks – butterfly

Be fiskehandleren om å kutte laks “butterfly”
Legg fisken i brødpose eller be fiskehandleren vakumere fisken sammen med chilimarinade
La fisken ligge i marinade i noen timer
Tørk av overflødig marinade
Pensle grillristen med olje
Grill på medium høy varme på den ene siden
Trekk over aluminiumsfolie og stek ferdig