Muflon lår

Lokalt lam fra Sørlandet. Muflon regnes som tamsauens

Ingredienser


  • Muflon lårstek med ben
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • Gulrot
  • Purre
  • Puylinser
  • Romanesco

Slik gjør du


Salte og pepre låret godt

Brun det i god og varm panne

Sett det inn i forvarmet ovn på 160 grader, til kjernetemperaturen er 58-59 grader

Steken vil da være medium stekt

Vil du ha den mere stekt, steker du den litt lengre!

Bruk gjerne Ramsløkolje fra Elitsgaard, den har nydelig smak og gir flott farge

Pensle gjerne litt etter bruning, og litt underveis etter stekingen

Hvil låret i ca 20 minutter før servering


Serveringsforslag

Som garnityr har vi valgt ovnsbakt gulrot og purre, puylinser og romanesco.

Server gjerne med kokte poteter og Reinhartsens steinsoppsaus.

Lammecarre

Lammecarre lager du til spesielle anledninger

Ingredienser


  • 3 dl Lammefond
  • 800 gram Lam Carre
  • Sjalottløk
  • Grønn squash
  • Broccoli
  • Gulrot
  • Franske amandine poteter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin

Slik gjør du


Brun kjøttet godt på begge sider, i en panne

Krydre med salt, pepper og hakket rosmarin

Sett kjøttet midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter

Vask potetene godt og kok dem i veldig mye salt med skallet på.

Kutt grønnsaker i fine strimler og brun dem i panna med smør, salt og litt pepper.

Kok ned lammefond til ca 2 dl, “pisk inn” terninger med smør i godt og varmt fond, og varm opp til kokepunktet.

Smak til med salt og pepper

Ta ut kjøttet fra ovnen og la det hvile på benken i 8-10 minutter

Sil potetene og ha dem i varm panne med smør og litt rosmarin.

Brun potetene lett til de har fått en gyllen farge

Dryss på litt maldonsalt og hakket rosmarin

Lamme carre kuttes i koteletter og anrettes sammen med grønnsaker og saus.


Serveringsforslag

Amandine poteter, sjalottløk, grønn squash, små buketter broccoli, gulrot og sjysaus

Kjøttpølser av lokalt muflon/lam

Dette trenger du:

1 kg kvernet muflon (Kjøpes hos Reinhartsen)
1 stor sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss bladpersille (finhakket)
1 ss vegeta krydder (kjøpes på innvandrer butikk)
2 egg
1 ss paprika pulver
1 ts bakepulver
1 dl panko eller griljermel
Litt salt, pepper og eventuelt litt vann
Framgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom vann til en tykk farse.
Spe eventuelt med litt vann slik at konsistensen på farsen er fin til å lage spyd eller litt store kjøttboller av. NB! Må ikke være for bløt.
Spydene er ypperlige til å grilles. Kan også stekes i panne, da med smør og olje.
Hvis du lager kjøttboller av farsen,  stekes de  i panne med smør og olje på litt over middels varme. Trenger ikke være helt gjennomstekte, siden de skal kokes i saus.

Kjøttboller av lokalt muflon/lam

Dette trenger du:
1 kg kvernet muflon (Kjøpes hos Reinhartsen)
1 stor sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss bladpersille (finhakket)
1 ss vegeta krydder (kjøpes på innvandrer butikk)
2 egg
1 ss paprika pulver
1 ts bakepulver
1 dl panko eller griljermel
Smak til med litt salt, pepper og tilfør eventuelt litt vann hvis deigen virker tørr
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom vannet til en tykk farse.
Spe så eventuelt på med litt vann slik at konsistensen på farsen er fin til å lage spyd/ litt store kjøttboller av. NB! Må ikke være for bløt.
Spydene er ypperlige til å grilles. Kan også stekes i panne, da med smør og olje.
Kjøttbollene stekes i panne med smør og olje på litt over middels varme. Trenger ikke være helt gjennomstekte, siden de skal kokes i saus.