Dette trenger du til 2 personer: 400g lam indrefilet 3 gulrøtter 1 fennikel 300g amandine poteter 300g sellerirot 2ss medium scharlotten løk 1 potte fersk timian 1 solo hvitløk 200g smør Reinhartsens rødvinssaus/base Honning, salt og pepper
Sellerirot puré Skrell selleriroten. Hakk den opp i mellomstore terninger. Kok opp vann med litt salt i. Kok til den er myk og mør. Hell av vannet men ikke alt. Spar ca 1 dl i kjelen. Tillsett 100g smør i kjelen. Bruk stavmikser til puréen er slett. Smak til med salt og pepper
Amandine poteter Smør litt olje over potetene. (Feks solsikke). Salt og pepre potetene rikelig Klipp av litt timian kvister og mix alt rundt i en bolle. Ha i ildfast form i ovnen på 185c varmluft i ca 20minuter.
Honningsglacert Gulrot & Fennikel Skrell & kutt gulrøtter i staver. Kutte fennikel i 1cm skiver. Mix honning, solsikkeolje, salt og pepper Pensle honningsmixen på grønnsakene Stek i ildfast form pa 185c i 20minuter varmluft.
Lammefilet Rens og vask kjøttet. (Skyll forsiktigt i kaldt vann og fjerne «tendons») Varm opp en stekepanne til medium+ varme Ha litt olje i panna. Brun lammet på alle sider raskt. Tilsett 100g smør (kuttat i terninger) Tilsett en halv solo hvitløk og en stor bunt timian kvist Når smøret har fått en fin brun farge, senk temperaturen og øse de brune smøret over filetene Før Medium/rosa lam så stek/øs lammet i ca 3 minuter. Legg kjøttet på ett håndkle i en form og la det hvile i 2-5minuter.
Saus Bruk stekepannen du stekte lammet i Hakk chalottløken fint og stek den til den har fått en fin og gyllen farge Tilsett 4ss vann i den varme pannen og rør rundt Ha i Reinhartsens Rødvinsbase og Reinhartsen steinsoppsaus Rør førsiktig i panna. Tillsett 50g kaldt smør (i terninger) ev mer sausbase Rør forsiktig til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Servering: Kutt lammet i passelige tykke stykker Salt og pepre kjøttet Legg opp puré, grønnsaker, poteter og kjøtt på tallerkenen Øs litt saus over kjøttet og ha resten i en sauseskål ved siden av
1 kg kvernet muflon (Kjøpes hos Reinhartsen)
1 stor sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss bladpersille (finhakket)
1 ss vegeta krydder (kjøpes på innvandrer butikk)
2 egg
1 ss paprika pulver
1 ts bakepulver
1 dl panko eller griljermel
Litt salt, pepper og eventuelt litt vann Framgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom vann til en tykk farse.
Spe eventuelt med litt vann slik at konsistensen på farsen er fin til å lage spyd eller litt store kjøttboller av. NB! Må ikke være for bløt.
Spydene er ypperlige til å grilles. Kan også stekes i panne, da med smør og olje.
Hvis du lager kjøttboller av farsen, stekes de i panne med smør og olje på litt over middels varme. Trenger ikke være helt gjennomstekte, siden de skal kokes i saus.
Dette trenger du:
1 kg kvernet muflon (Kjøpes hos Reinhartsen)
1 stor sjalottløk (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
2 ss bladpersille (finhakket)
1 ss vegeta krydder (kjøpes på innvandrer butikk)
2 egg
1 ss paprika pulver
1 ts bakepulver
1 dl panko eller griljermel
Smak til med litt salt, pepper og tilfør eventuelt litt vann hvis deigen virker tørr Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene utenom vannet til en tykk farse.
Spe så eventuelt på med litt vann slik at konsistensen på farsen er fin til å lage spyd/ litt store kjøttboller av. NB! Må ikke være for bløt.
Spydene er ypperlige til å grilles. Kan også stekes i panne, da med smør og olje.
Kjøttbollene stekes i panne med smør og olje på litt over middels varme. Trenger ikke være helt gjennomstekte, siden de skal kokes i saus.