fbpx

Lammecarre

Lammecarre lager du til spesielle anledninger

Ingredienser


  • 3 dl Lammefond
  • 800 gram Lam Carre
  • Sjalottløk
  • Grønn squash
  • Broccoli
  • Gulrot
  • Franske amandine poteter
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin

Slik gjør du


Brun kjøttet godt på begge sider, i en panne

Krydre med salt, pepper og hakket rosmarin

Sett kjøttet midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter

Vask potetene godt og kok dem i veldig mye salt med skallet på.

Kutt grønnsaker i fine strimler og brun dem i panna med smør, salt og litt pepper.

Kok ned lammefond til ca 2 dl, “pisk inn” terninger med smør i godt og varmt fond, og varm opp til kokepunktet.

Smak til med salt og pepper

Ta ut kjøttet fra ovnen og la det hvile på benken i 8-10 minutter

Sil potetene og ha dem i varm panne med smør og litt rosmarin.

Brun potetene lett til de har fått en gyllen farge

Dryss på litt maldonsalt og hakket rosmarin

Lamme carre kuttes i koteletter og anrettes sammen med grønnsaker og saus.


Serveringsforslag

Amandine poteter, sjalottløk, grønn squash, små buketter broccoli, gulrot og sjysaus

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader