Lammecarre lager du til spesielle anledninger
Ingredienser
- 3 dl Lammefond
- 800 gram Lam Carre
- Sjalottløk
- Grønn squash
- Broccoli
- Gulrot
- Franske amandine poteter
- Smør
- Salt
- Pepper
- Rosmarin
Slik gjør du
Brun kjøttet godt på begge sider, i en panne
Krydre med salt, pepper og hakket rosmarin
Sett kjøttet midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter
Vask potetene godt og kok dem i veldig mye salt med skallet på.
Kutt grønnsaker i fine strimler og brun dem i panna med smør, salt og litt pepper.
Kok ned lammefond til ca 2 dl, “pisk inn” terninger med smør i godt og varmt fond, og varm opp til kokepunktet.
Smak til med salt og pepper
Ta ut kjøttet fra ovnen og la det hvile på benken i 8-10 minutter
Sil potetene og ha dem i varm panne med smør og litt rosmarin.
Brun potetene lett til de har fått en gyllen farge
Dryss på litt maldonsalt og hakket rosmarin
Lamme carre kuttes i koteletter og anrettes sammen med grønnsaker og saus.
Serveringsforslag
Amandine poteter, sjalottløk, grønn squash, små buketter broccoli, gulrot og sjysaus