En av våre flotteste fiskearter
Ingredienser
- Kveite, hel 3-5
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Olivenolje
- 1 stk sitron
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 stk lime
- Salt
Slik gjør du
Rens og vask fisken
Skrubb skinnet godt
Snitt opp ryggskinnet i ruter som vist på bildet
Kutt lime og hvitløk i tynne skiver og stikk dem i fisken
Pensle fisken rikelig med olivenolje og sitronsaft
Dryss salt og Husets fiskekrydder på fisken
Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25-40 minutter, avhengig av størrelse
Dryss gjerne hakket persille og litt pillede reker på fisken før den serveres hel
Serveringsforslag
Serveres med poteter, rotgrønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus
Kutt opp rotgrønnsaker i skiver/strimler og kok dem opp i lite vann tilsatt litt smør, for så å trekkes til side. Bruk eventuelt litt av grønnsakskraften i sausen.
Tips! Be gjerne fiskehandleren gjøre klar fisken slik at du kan sette den direkte i ovnen.
Varm opp smør/olje i stekepanna (pluss eventuelt forvarm stekeovnen til 50/60 grader)
Legg kveita med kjøttsiden ned og stek i 2 minutter
Snu filetene, krydre med Reinhartsen fiskekydder, sett stekepanna i stekeovnen (såfremt den tåler ovn) og stek videre i forvarmet stekeovn med skinnsiden ned på 50-60 grader i 15-20 minutter
Alternativt stek videre i panna med skinnsiden ned i 5-7 minutter alt etter tykkelsen på fileten
Stek kveiteskivene 1-2 minutter pr side på sterk varme
Dryss over Reinhartsen fiskekrydder etter hvert som sidene er stekt
Sett stekepanna (eller ildfast form hvis ikke den tåler stekeovn) inn i forvarmet ovn på ca 70 gr i 15-20 minutter
Ønsker du lengre steketid kan du sette ovnen på 50 grader
Kutt kveite i tynne skiver
Legg skivene utover på et fat
Finhakk syltet ingefær, vårløk og chili og dryss over
Ha på salt og pepper etter smak
Bland 50/50 med sitronsaft (eller limesaft), god olivenolje og hell over noen minutter før servering
Kjapp, sunn og veldig godt!
Ingredienser
- 160-200 gram Kveitefilet u/skinn pr. person
- 1 stk avocado
- 1 stk vårløk
- 1/2 rødløk
- 6 cm agurk uten kjerne
- Syltet chili
- Risnudler
- 2 dl soyasaus
- 1 ts finhakket chili/ingefær/hvitløk
- 1 ts finhakket fersk koriander
- 1 stk lime
Slik gjør du
Kutt fisken i små terninger, bland soya, chili/ingefær og coriander i en bolle. Smak til med limesaft
Ha fiskebitene i blandingen og mariner i minimum 15 minutter, eller lengre om ønskelig
Kok opp en gryte med 5 dl vann, trekk av varmen og ha i risnudlene – la de ligge til de er “møre”
Kutt opp grønnsaker i ønskede former og størrelser
Sil soyablandingen og bruk som saus
Anrettes som en salat
Topp gjerne med litt ørretrogn og litt nøtter, feks wasabinøtter
Serveringsforslag
Prøv denne rette som forrett, fingermat eller enkel lunsj!
Del tomater i to og legg de i en ildfast form
Krydre med salt og pepper, olivenolje. Rasp gjerne litt hvitløk over
Bak tomatene i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter
Bland majones og pesto i blandingsforhold 1 del majones og 2 deler pesto
Varm stekepannen med olivenolje på middels varme pluss.
Krydre kveitefiletene med Reinhartsen fiskekrydder og stek dem i panna 2 minutter på hver side
Ta kveiten ut av panna og sprøstek skiver/terninger med røkt laks i panna
Monter burgerene med pestomajones, salat, kveitefilet, bakte tomater, smuldret fetaost toppet med sprøstekt røykelaksbacon!
God middag!
Hilsen Torkil hos Reinhartsen