Soyamarinert kveite

Kjapp, sunn og veldig godt!

Ingredienser


  • 160-200 gram Kveitefilet u/skinn pr. person
  • 1 stk avocado
  • 1 stk vårløk
  • 1/2 rødløk
  • 6 cm agurk uten kjerne
  • Syltet chili
  • Risnudler
  • 2 dl soyasaus
  • 1 ts finhakket chili/ingefær/hvitløk
  • 1 ts finhakket fersk koriander
  • 1 stk lime

Slik gjør du


Kutt fisken i små terninger, bland soya, chili/ingefær og coriander i en bolle. Smak til med limesaft

Ha fiskebitene i blandingen og mariner i minimum 15 minutter, eller lengre om ønskelig

Kok opp en gryte med 5 dl vann, trekk av varmen og ha i risnudlene – la de ligge til de er “møre”

Kutt opp grønnsaker i ønskede former og størrelser

Sil soyablandingen og bruk som saus

Anrettes som en salat

Topp gjerne med litt ørretrogn og litt nøtter, feks wasabinøtter


Serveringsforslag

Prøv denne rette som forrett, fingermat eller enkel lunsj!


Ovnsbakt Sterling kveite

En av våre flotteste fiskearter

Ingredienser


  • Kveite, hel 3-5
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • Salt

Slik gjør du


Rens og vask fisken

Skrubb skinnet godt

Snitt opp ryggskinnet i ruter som vist på bildet

Kutt lime og hvitløk i tynne skiver og stikk dem i fisken

Pensle fisken rikelig med olivenolje og sitronsaft

Dryss salt og Husets fiskekrydder på fisken

Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25-40 minutter, avhengig av størrelse

Dryss gjerne hakket persille og litt pillede reker på fisken før den serveres hel


Serveringsforslag

Serveres med poteter, rotgrønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus

Kutt opp rotgrønnsaker i skiver/strimler og kok dem opp i lite vann tilsatt litt smør, for så å trekkes til side. Bruk eventuelt litt av grønnsakskraften i sausen.

Tips! Be gjerne fiskehandleren gjøre klar fisken slik at du kan sette den direkte i ovnen.


Kveiteburger med røkt laks "bacon"

Del tomater i to og legg de i en ildfast form
Krydre med salt og pepper, olivenolje. Rasp gjerne litt hvitløk over
Bak tomatene i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter
Bland majones og pesto i blandingsforhold 1 del majones og 2 deler pesto
Varm stekepannen med olivenolje på middels varme pluss.
Krydre kveitefiletene med Reinhartsen fiskekrydder og stek dem i panna 2 minutter på hver side
Ta kveiten ut av panna og sprøstek skiver/terninger med røkt laks i panna
Monter burgerene med pestomajones, salat, kveitefilet, bakte tomater, smuldret fetaost toppet med sprøstekt røykelaksbacon!
God middag!
 
Hilsen Torkil hos Reinhartsen
 

Kveite ceviche

Kutt kveite i tynne skiver
Legg skivene utover på et fat
Finhakk syltet ingefær, vårløk og chili og dryss over
Ha på salt og pepper etter smak
Bland 50/50 med sitronsaft (eller limesaft), god olivenolje og hell over noen minutter før servering

Stekt kveitefilet

Varm opp smør/olje i stekepanna (pluss eventuelt forvarm stekeovnen til 50/60 grader)
Legg kveita med kjøttsiden ned og stek i 2 minutter
Snu filetene, krydre med Reinhartsen fiskekydder, sett stekepanna i stekeovnen (såfremt den tåler ovn) og stek videre i forvarmet stekeovn med skinnsiden ned på 50-60 grader i 15-20 minutter
Alternativt stek videre i panna med skinnsiden ned i 5-7 minutter alt etter tykkelsen på fileten
 

Pannestekte kveiteskiver

Stek kveiteskivene 1-2 minutter pr side på sterk varme
Dryss over Reinhartsen fiskekrydder etter hvert som sidene er stekt
Sett stekepanna (eller ildfast form hvis ikke den tåler stekeovn) inn i forvarmet ovn på ca 70 gr i 15-20 minutter
Ønsker du lengre steketid kan du sette ovnen på 50 grader