Posjert langerygg med pistou

Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen. Den er uten pinjekjernenøtter

Ingredienser


  • Lange, ryggfilet
  • Skalldyrsaus fra Reinhartsen
  • 2 ss rista og saltet nøtter
  • 1 neve spinat
  • 1/2 potte fersk basilikum
  • 2 dl fryst olivenolje
  • 2 dl fryst solsikkeolje
  • 2 ss tomatkjøtt uten kjerne og skinn
  • 1/2 ts finhakket hvitløk
  • 1 ts fin sennep
  • Små grønnsaker etter eget ønske

Slik gjør du


Langeryggen tørrsaltes i 10-15 minutter med grovt salt. Skylles og tørkes godt av. Rull langeryggen godt og stramt inn i plastfolien som en twist.

Varm en kjele med vann opp til 60 grader, stikk kjernetemperaturmåleren inn på den ene kortsiden av rullen, posjeres til en temperatur på 50 grader

Spinat, hvitløk, sennep, tomatkjøtt, litt salt og pepper kjøres i en blender. Spe inn med den kalde oljen. Lik mengde av hver til du har fått en lett majoneskonsistens

Kjør så basilikum inn og smak til med salt og pepper. Oppbevares kjølig.

Her har vi brukt aspargesbønner, stangselleri og litt reddiker, men det kan byttes ut med det du vil.


Serveringsforslag

Ved servering hakkes nøtter og gjerne litt urter. Fisken tas ut av folien og rulles i blandingen.

Serveres gjerne med Reinhartsens skalldyrsaus

Kokt laks

Ingredienser


  • 200-300 gram skivet Laks pr. person
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Rømme
  • Agurk
  • Eddik (7%)
  • Sukker

Slik gjør du


Kok opp vannet med ca 2 ss salt pr. liter vann

Legg fisken i og la den trekke (ikke koke) i ca 10 minutter

Fisken er ferdig når den løsner fra beinet (sjekk med en kniv e.l)

Agurksalat:

Skiv agurk med ostehøvel. Hell over eddik til det nesten dekker skåla. Tilsett litt vann, smak til med sukker, salt og pepper. Må trekke en liten stund før servering.

Litt ekstra stas dersom du kutter agurkskivene på langs med ostehøvel og danderer en liten “agurkrullade”


Serveringsforslag

Serveres med nykokte poteter, Sandefjordsmør, agurksalat, rømme og evt. litt dampede grønnsaker


Laks Gourmet

Laks og hvit fisk i herlig kombinasjon

Ingredienser


  • Gourmet laks fra Reinhartsen
  • Kipinskisaus fra REinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Mandelpoteter
  • Assorterte grønnsaker

Slik gjør du


Beregn 1 stk (200-300 gr) pr. person

Steking i ovn:

Sett ovnen på 200-220 grader

Smør filetstykkene med olje/smeltet smør

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Legg stykkene på bakepapir/folie i langpannen i ca 20 minutter (godt stekt 25 minutter)

Steking i folie:

Sett ovnen på 200-220 grader

Pakk stykkene inn i folie eller ildfast form med lokk

Strø over Husets fiskekrydder (hvis ikke det allerede er gjort i butikken)

Stekes i 25-30 minutter (ved mange stykker må tiden litt opp)


Serveringsforslag

Server gjerne med mandelpoteter, smørdampede grønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus.