Pistou er den franske varianten av den italienske pestoen. Den er uten pinjekjernenøtter
Ingredienser
- Lange, ryggfilet
- Skalldyrsaus fra Reinhartsen
- 2 ss rista og saltet nøtter
- 1 neve spinat
- 1/2 potte fersk basilikum
- 2 dl fryst olivenolje
- 2 dl fryst solsikkeolje
- 2 ss tomatkjøtt uten kjerne og skinn
- 1/2 ts finhakket hvitløk
- 1 ts fin sennep
- Små grønnsaker etter eget ønske
Slik gjør du
Langeryggen tørrsaltes i 10-15 minutter med grovt salt. Skylles og tørkes godt av. Rull langeryggen godt og stramt inn i plastfolien som en twist.
Varm en kjele med vann opp til 60 grader, stikk kjernetemperaturmåleren inn på den ene kortsiden av rullen, posjeres til en temperatur på 50 grader
Spinat, hvitløk, sennep, tomatkjøtt, litt salt og pepper kjøres i en blender. Spe inn med den kalde oljen. Lik mengde av hver til du har fått en lett majoneskonsistens
Kjør så basilikum inn og smak til med salt og pepper. Oppbevares kjølig.
Her har vi brukt aspargesbønner, stangselleri og litt reddiker, men det kan byttes ut med det du vil.
Serveringsforslag
Ved servering hakkes nøtter og gjerne litt urter. Fisken tas ut av folien og rulles i blandingen.
Serveres gjerne med Reinhartsens skalldyrsaus