Stekt lyr

Oppskriften passer til lyr eller annen fisk i torskefamilien

Ingredienser


  • Lyr, filet
  • Nøytral olje
  • Smør
  • Sitronsaft
  • 1 god neve spinat
  • 1 squash
  • 1 tomat

Slik gjør du


Salte og pepre fileten

Ha god og varm panne med olje

Legg fisken i panne og stek til du får fin og gyllen farge på begge sider

Skru ned varmen, og ha i 1 ss smør og 1 ts med sitronsaft

Øs det nøttebrune smøret over fisken til den er ferdig stekt

Er du usikker, gir du den et lett trykk for å se om fisken så vidt flaker seg

Du kan spare stekesmøret (så lenge det ikke er brent). Tilfør litt soyasaus, urter, sitronfileter og tomatkjøtt i terninger. Voila! Og du har en kjempegod saus.

Smak til med salt om det trengs


Serveringsforslag

Velg dine favoritter.

Her har vi brukt stekt spinat, squash og tomatconacasse (tomat i biter)

Som en variant til potetene anbefaler vi cous-cous, pasta, polenta, linser eller god bønneragu!

Dersom du ønsker saus i stedet for skysaus som nevnt ovenfor, anbefaler vi Reinhartsens Kipinskisaus eller sandefjordsmør

Lyrisk vårrull med limechilidip

Trond mois oppskrift

Ingredienser


  • 500 gram beinfri Lyr
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 8 vårrull flak
  • 1 lime
  • 1 dl sweet chilisaus
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten bunt koriander
  • 1 ss soyaolje

Slik gjør du


Kutt fisken i 2 cm tykke strimler og mariner med soyasaus

Finhakk hvitløk og ingefær og krydre med salt og pepper

Fordel fisken midt på vårrull flakene, pensle med vann rundt kantene og rull dem stramt sammen

Stek i soyaolje på medium/lav varme i ca 2 min

La dem renne av på tørkepapir

Bland sammen chilisaus med skall og saft fra lime og olivenolje

Ha i litt hakket koriander


Serveringsforslag

Server vårrullene med skåler med saus og frisk koriander ved siden av. Bare å nyte!

Hilsen Trond Moi


Lyrisk vårrull med limechilidip

Dette trenger du:
Lyrfilet
Hvitløksfedd
Soyasaus
Hakket frisk ingefær
Vårrullflak
Lime
Sweet chilisaus
Olivenolje
Koriander
Soyaolje

Fremgangsmåte:
Kutt fisken i 2 cm tykke strimler og marinert med soyasaus
Finhakk hvitløk og ingefær og krydre med salt og pepper
Fordel fisken midt på vårrull flakene, pensle med vann rundt kantene og rull dem stramt sammen
Stek i soyaolje på medium/lav varme i ca 2 minutter
La dem renne av på tørkepapir
Bland chilisaus med skall og saft fra lime og olivenolje
Ha i litt hakket koriander
Server vårrullene med skåler med saus og frisk koriander ved siden av

Bare å nyte!

Hilsen kokk Trond Moi