Oppskriften passer til lyr eller annen fisk i torskefamilien
Ingredienser
- Lyr, filet
- Nøytral olje
- Smør
- Sitronsaft
- 1 god neve spinat
- 1 squash
- 1 tomat
Slik gjør du
Salte og pepre fileten
Ha god og varm panne med olje
Legg fisken i panne og stek til du får fin og gyllen farge på begge sider
Skru ned varmen, og ha i 1 ss smør og 1 ts med sitronsaft
Øs det nøttebrune smøret over fisken til den er ferdig stekt
Er du usikker, gir du den et lett trykk for å se om fisken så vidt flaker seg
Du kan spare stekesmøret (så lenge det ikke er brent). Tilfør litt soyasaus, urter, sitronfileter og tomatkjøtt i terninger. Voila! Og du har en kjempegod saus.
Smak til med salt om det trengs
Serveringsforslag
Velg dine favoritter.
Her har vi brukt stekt spinat, squash og tomatconacasse (tomat i biter)
Som en variant til potetene anbefaler vi cous-cous, pasta, polenta, linser eller god bønneragu!
Dersom du ønsker saus i stedet for skysaus som nevnt ovenfor, anbefaler vi Reinhartsens Kipinskisaus eller sandefjordsmør
Trond mois oppskrift
Ingredienser
- 500 gram beinfri Lyr
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss soyasaus
- 1 ss hakket frisk ingefær
- 8 vårrull flak
- 1 lime
- 1 dl sweet chilisaus
- 1 ss olivenolje
- 1 liten bunt koriander
- 1 ss soyaolje
Slik gjør du
Kutt fisken i 2 cm tykke strimler og mariner med soyasaus
Finhakk hvitløk og ingefær og krydre med salt og pepper
Fordel fisken midt på vårrull flakene, pensle med vann rundt kantene og rull dem stramt sammen
Stek i soyaolje på medium/lav varme i ca 2 min
La dem renne av på tørkepapir
Bland sammen chilisaus med skall og saft fra lime og olivenolje
Ha i litt hakket koriander
Serveringsforslag
Server vårrullene med skåler med saus og frisk koriander ved siden av. Bare å nyte!
Hilsen Trond Moi
Dette trenger du:
Lyrfilet
Hvitløksfedd
Soyasaus
Hakket frisk ingefær
Vårrullflak
Lime
Sweet chilisaus
Olivenolje
Koriander
Soyaolje
Fremgangsmåte:
Kutt fisken i 2 cm tykke strimler og marinert med soyasaus
Finhakk hvitløk og ingefær og krydre med salt og pepper
Fordel fisken midt på vårrull flakene, pensle med vann rundt kantene og rull dem stramt sammen
Stek i soyaolje på medium/lav varme i ca 2 minutter
La dem renne av på tørkepapir
Bland chilisaus med skall og saft fra lime og olivenolje
Ha i litt hakket koriander
Server vårrullene med skåler med saus og frisk koriander ved siden av
Bare å nyte!
Hilsen kokk Trond Moi