Grillet sjøkreps

Lett å lage og saftig godt

Ingredienser


  • Sjøkreps, levende
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Litt olje
  • 1/2 chili
  • Litt skrelt ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • Toast

Slik gjør du


Levende sjøkreps, eventuelt frosne, rå – deles i “butterfly”

Ta en kopp nøytral olje (eks solsikke) 1/2 chili, 2 cm bit med skrelt ingefær, 1 skrelt feed hvitløk og kjør sammen i en blender til det er helt glatt

Salt sjøkrepsene og ha over litt av oljen

Legg kjøttsiden ned og grill til fin og gyllen farge

Snu krepsen slik at skallet er ned mot risten

Grill til kjøttet er fast og spenstig – det går fort så følg godt med!!


Serveringsforslag

Pensle gjerne med litt av den smakssatte oljen underveis. Server gjerne med litt sprø salat, toast og Reinhartsens Aioli


Kreps buzara

Vask og skyll sjøkrepsene godt
Fres løk i olje
Tilsett hakket hvitløk, deretter hakkede tomater, litt fiskekraft og hvitvin (eplemost) og la dette koke i noen minutter
Ha i sjøkreps, salt og pepper
La krepsene koke i blandingen i 10-12 minutter
Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tykk
Når krepsene er ferdig kokt, tilsett eventuelt litt pankomel eller brødkrum
Server gjerne med tagliatelle tilsatt 1 ss pesto
Skalldyrkraft, eplemost, olivenolje, hakkede tomater, pankomel, pesto og tagliatelle får du hos Reinhartsen