Dampet pancettastekt breiflabb

Saftig og god

Ingredienser


  • 400-500 gram Breiflabb, filet stor
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • 6-8 skiver pancetta
  • 1 dl hvitvin
  • 1 fennikel, finhakket
  • 1 neve fevebønner, renset
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 6 buketter romanesco
  • 6 broccolini/broccolibuketter
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Salt og pepre fisken og la den ligge i romtemperatur i 10 minutter

Legg klingfilm på kjøkkenbenken med fiskefileten oppå og rull sammen som en stram rull

Stram til som en twist

Hvis du er så heldig å ha en ovn med dampfunksjon damper du fisken på 75 grader i ca 15 minutter

Hvis ikke bruker du samme fremgangsmåte men da trekker du fisken på gamlemåten i gryta!

Pakk fileten ut av clingfilmen, tørk lett av og rull skinka rundt

Stek på relativt høy varme til fin og sprø skinke

Avslutt med smør og sitronsaft i panna – øs dette over fisken


Serveringsforslag

Fennikel: Varm stekepanna, ha i løk og fennikel, og stek til det er litt tyggemotstand igjen. Ha i hvitvin, kok inn til det nesten ikke er noe igjen. Rør in 1 ss smør, smak til med salt, sitronsaft og pepper.

Øvrige grønnsaker: Stek broccolien, romanescoen og sjalottløken i smør og olje på middels varme. Ha i fevebønner mot slutten av steketiden og smak til.

Serveres med Reinhartsens steinsoppsaus.

Scampispyd med løk- og tomatsalat

Ingredienser


  • 2-3 tomater uten kjerne
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 1 løk
  • 1 hvitløk
  • Salt
  • Pepper
  • Hakket persille

Slik gjør du


Kjøp marinerte grillspyd ferdig hos fiskehandleren – eller lag selv!

Fremgangsmåte salaten:

Kutt opp løk, hvitløk og tomat uten kjerner.

Bland alt sammen og hell over soyasaus og litt vann

Krydre med litt pepper og salt.

Salaten kan gjerne godgjøre seg et døgn i kjøleskap før servering, for ekstra god smak!

Fjern soyasaus ved servering/anretning

Dryss eventuelt over litt hakket persille til slutt!

(Oppskriften er beregnet til 2 – 4 pers avhengig av øvrig tilbehør)

Håper det smaker!


Serveringsforslag

Hilsen Angelica, kokk hos Reinhartsen