Saftig og god
Ingredienser
- 400-500 gram Breiflabb, filet stor
- Steinsoppsaus fra Reinhartsen
- 6-8 skiver pancetta
- 1 dl hvitvin
- 1 fennikel, finhakket
- 1 neve fevebønner, renset
- 1 sjalottløk, finhakket
- 6 buketter romanesco
- 6 broccolini/broccolibuketter
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
Salt og pepre fisken og la den ligge i romtemperatur i 10 minutter
Legg klingfilm på kjøkkenbenken med fiskefileten oppå og rull sammen som en stram rull
Stram til som en twist
Hvis du er så heldig å ha en ovn med dampfunksjon damper du fisken på 75 grader i ca 15 minutter
Hvis ikke bruker du samme fremgangsmåte men da trekker du fisken på gamlemåten i gryta!
Pakk fileten ut av clingfilmen, tørk lett av og rull skinka rundt
Stek på relativt høy varme til fin og sprø skinke
Avslutt med smør og sitronsaft i panna – øs dette over fisken
Serveringsforslag
Fennikel: Varm stekepanna, ha i løk og fennikel, og stek til det er litt tyggemotstand igjen. Ha i hvitvin, kok inn til det nesten ikke er noe igjen. Rør in 1 ss smør, smak til med salt, sitronsaft og pepper.
Øvrige grønnsaker: Stek broccolien, romanescoen og sjalottløken i smør og olje på middels varme. Ha i fevebønner mot slutten av steketiden og smak til.
Serveres med Reinhartsens steinsoppsaus.