fbpx

Dampet pancettastekt breiflabb

Saftig og god

Ingredienser


  • 400-500 gram Breiflabb, filet stor
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • 6-8 skiver pancetta
  • 1 dl hvitvin
  • 1 fennikel, finhakket
  • 1 neve fevebønner, renset
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 6 buketter romanesco
  • 6 broccolini/broccolibuketter
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Salt og pepre fisken og la den ligge i romtemperatur i 10 minutter

Legg klingfilm på kjøkkenbenken med fiskefileten oppå og rull sammen som en stram rull

Stram til som en twist

Hvis du er så heldig å ha en ovn med dampfunksjon damper du fisken på 75 grader i ca 15 minutter

Hvis ikke bruker du samme fremgangsmåte men da trekker du fisken på gamlemåten i gryta!

Pakk fileten ut av clingfilmen, tørk lett av og rull skinka rundt

Stek på relativt høy varme til fin og sprø skinke

Avslutt med smør og sitronsaft i panna – øs dette over fisken


Serveringsforslag

Fennikel: Varm stekepanna, ha i løk og fennikel, og stek til det er litt tyggemotstand igjen. Ha i hvitvin, kok inn til det nesten ikke er noe igjen. Rør in 1 ss smør, smak til med salt, sitronsaft og pepper.

Øvrige grønnsaker: Stek broccolien, romanescoen og sjalottløken i smør og olje på middels varme. Ha i fevebønner mot slutten av steketiden og smak til.

Serveres med Reinhartsens steinsoppsaus.

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement