Sommerlig salat med røkt laks

Anretning av salat er ganske “fritt vilt”. Her får du vår kombo, men triks i vei med dine favoritter!

Ingredienser


  • Laks, røkt i skiver
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Avocado
  • Dine grønne salatfavoritter
  • Kokte poteter
  • Honningdressing (fås hos Reinhartsen)
  • Agurk
  • Posjert egg

Slik gjør du


Spør fiskehandleren om å kutte noen tynne skiver med Reinhartsens røkte laks

Potetene kan du enten koke i godt saltet vann, eller ovnsbake. Avkjøl potetene og kutt opp i passelige biter.

Vend inn Reinhartsens aioli og en neve gressløk rett før servering.

Egget er posjert i godt saltet vann med en god slump eddik i. Knekk egget i en liten kopp, kok opp vannet. Rør med en visp slik at vannet spinner rundt og rundt. Trekk gryta av varmen, slipp egget forsiktig i vannet og trekk videre i ca 1 min.

Ta opp egget og dryss litt av Reinhartsens fiskekrydder over det posjerte egget.

Ha salatblader i en bolle og bland inn honningdressing feks fra Hesnes kjøkken.

Anrett og server!


Serveringsforslag

Anbefaler Ringi Discovery/Eplefryd/Gravenstein til denne retten


Pizza med røkt laks

Lag din egen eller kjøp ferdig pizzabunn
Legg pizzabunnen på bakepapir på stekebrettet
Smør på et jevnt lag med creme fraiche eller rømme
Dekk til med revet mozarella eller annen ost
Kutt opp vårløk eller rødløk, tomater eller det du måtte ønske
Litt tangkrydder gjør seg godt (selges hos Reinhartsen) før du legger på oppkuttet røkt laks. Reinhartsen varmrøkt laks med koriander og chili passer også ypperlig til
Stek på ca 220 grader i 10-15 minutter litt avhengig av type ovn