Kongen av fisk
Ingredienser
- 400-500 gram piggvar, filet m/skinn
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- Salt
- Pepper
- Smør
- Valgfrie grønnsaker
- Poteter
Slik gjør du
Be fiskehandleren din rense og filetere piggvaren for deg
Dryss litt salt og pepper over filetene
Sett panna på sterk varme, smelt smøret
Når smøret har sluttet å “bruse” legger du piggvarfiletene i med skinnsiden ned
Etter ca 1 minutt, reduser temperaturen, og øs jevnlig stekesmøret over filetene, til de har en passe gylden farge
Steketid avhenger av tykkelse på fileten, ca 5-7 minutter
Serveringsforslag
Serveres med kokte poteter, asparges/dine favoritt grønnsaker – og stekeskyen tilsatt litt nøtter, eventuelt Reinhartsens kipinskisaus
Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.
Ingredienser
- 200-250 gram Piggvarfilet u/skinn pr. person
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Sandefjordsmør fra Reinhartsen
- Potetsalat fra Reinhartsen
- Frisk salat
- Pinjekjerner
- Rømme
- Rødløk
Slik gjør du
Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg
Kutt fisken opp i passe store biter
Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.
Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt
Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen
Grill:
Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.
NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.
Serveringsforslag
Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.
Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.