Smørstekt piggvar

Kongen av fisk

Ingredienser


  • 400-500 gram piggvar, filet m/skinn
  • Sandefjordsmør fra Reinhartsen
  • Ørretrogn
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • Valgfrie grønnsaker
  • Poteter

Slik gjør du


Be fiskehandleren din rense og filetere piggvaren for deg

Dryss litt salt og pepper over filetene

Sett panna på sterk varme, smelt smøret

Når smøret har sluttet å “bruse” legger du piggvarfiletene i med skinnsiden ned

Etter ca 1 minutt, reduser temperaturen, og øs jevnlig stekesmøret over filetene, til de har en passe gylden farge

Steketid avhenger av tykkelse på fileten, ca 5-7 minutter


Serveringsforslag

Serveres med kokte poteter, asparges/dine favoritt grønnsaker, Reinhartsen Sandefjordsmør ispedd litt ørretrogn. Eventuelt stekeskyen tilsatt litt nøtter eller Reinhartsen Kipinskisaus

Pannestekt piggvar

Piggvar er en flyndrefisk i varfamilien og kalles kongen av fisk! Passer ypperlig til steking eller grilling.

Ingredienser


  • 200-250 gram skinnfri Piggvarfilet pr. person
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Sandefjordsmør eller Kipinksisaus fra Reinhartsen
  • Potetsalat eller pasta fra Reinhartsen
  • Frisk salat
  • Pinjekjerner
  • Rømme
  • Rødløk

Slik gjør du


Be fiskehandleren filetere piggvaren ferdig for deg

Kutt fisken opp i passe store biter

Strø Husets fiskekrydder over den skinnløse piggvarfileten og la den tørrmarinere med krydderet på i ca en halv time.

Smelt smøret i stekepanne til det er nøttebrunt

Legg fisken i pannen, og øs gjerne smøret over fisken under stekeprosessen

Grill:

Forvarm en grill/grillpanne og grill piggvaren i ca 1-3 minutter på hver side til den får en hinne.

NB! Pass på at grillen/grillpannen ikke er for varm slik at fisken brenner seg.



Serveringsforslag

Server piggvaren med Reinhartsens potetsalat, rista pinjekjerner og Reinhartsens Sandefjordsmør tilsatt litt cayennepepper.

Eller Reinhartsens Krydderdip: 1 ss krydderdip, 1 boks lettrømme, 1/2 hakket rødløk og litt frisk salat.