Kalvefilet med parmaskinke

Kalvefilet serverer du til spesielle anledninger. Utsøkt og mørt, må oppleves!

Ingredienser


  • 800 gram Kalv, indrefilet
  • Pesto, Cara Cucina
  • Parmesan Reggiano
  • 4 stk skiver Parmaskinke
  • 50 gram smør
  • 1 ts honning
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ferske fiken
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 pk sukkererter
  • 1 stor blomkål

Slik gjør du


Bland smør med honning og revet parmesanost

Renskjær fileten for hinner, og skjær den i seks flotte biffer

Svi biffene i en stekepanne med smør til de er jevnt brune over det hele

Sett biffene på et stekebrett, og smør et tynt lag honningsmør på toppen

Stek biffene i ovn på 150 grader i ti minutter

Stek parmaskinken  smør til den er gyllen. Legg på bakepapir, og la den bli kald og sprø

Kok balsamicoeddik og rødvin inn til det halve, og ha i sucker for å runde av smaken.

Vend fikener i sirup

Damp  grønnsaker raskt i kokende vann til de såvidt er møre

Anrett biffene med parmaskinken og fiken balansert på toppen

Legg grønnsakene pent rundt, og drypp pesto og balsamicosirup på grønnsakene


Serveringsforslag

Kalv entrecote

Kalv entrecote fra Norsk Limousin er mørt og delikat
Vi beregner ca 300 gram pr person
Stek biffen 2-3 minutter på sterk varme på den ene siden
Stek så biffen et par minutter på den andre siden
Husk å la biffen hvile før servering