Enkelt, når du vil imponere!
Ingredienser
- 4-6 hummerklør, ferdig renset
- 1 Hummer klo
- 100 gram Ørretrogn
- Hummermajones fra Reinhartsen
- 1 fennikel
- Litt salat
- 1 ss grovhakket macadaimian nøtter (ristet/saltet)
- 100 gram meierismør uten salt
- 3 dl vann
Slik gjør du
Strø salt og pepper over hummerklørne og la de ligge i ca 10 minutter
Kok opp vannet i en liten kjele, kjør litt og litt av smørklumpene inn i vannet med en stavmikser. Smøret skal ikke skille seg fra vannet, men bli en homogeny masse
Varm smøret opp til 59 grader (bruk thermometer), legg hummerklørne i og la de trekke i ca 10-15 minutter, men pass på temperature underveis
Kutt fennikkel i tynne, tynne skiver på en mandolin (kjøkken redskap) eller for hand med kniv. Fennikelen kan gjerne mariners i litt olivenolje /hummerolje og en skvett med sitron før servering
Serveringsforslag
Server med Reinhartsen hummermajones, litt salat, grovhakkede nøtter og litt melbatoast
Luksus turmat, eller gourmetmat til fest
Ingredienser
- Hummer
- Aioli fra Reinhartsen
- Parmesan
Slik gjør du
Bruk fersk hummer, eller tint, kokt hummer hvis den har vært frossen
Del hummeren i 2, ta ut paven og knekk kloa
Her skal du kun bruke “halen” – kloa kan brukes som garnityr ved siden
Smør på rikelig med hvitløkssmør, kryddersmør, eller en oljeblanding bestående av for eksempel Ellitsgaard ramsløkolje, tilsatt litt chili og koriander
Dryss over litt parmesanost, og gratiner hummeren i ca 10 minutter med kjøttsiden opp (forvarmet ovn, ca 200 grader)
Hummeren kan også grilles eller legges på bålet:
Pakk rundt aluminiumsfolie og legg på grillen.
NB! Det er alltid lurt å følge godt med under grillingen, slik at du får et vellykket resultat!
Serveringsforslag
Serveres med frisk salat, Reinmhartsens aioli og Foccacia/toast
Havets kardinal
Ingredienser
- Hummer
- Aioli fra Reinhartsen
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Smør
- Koriander
- Chili
- Hvitløk
- Sitrongress
- Ingefær
Slik gjør du
Pisk smør hvitt i kjøkkenmaskin
Tilsett Reinhartsen fiskekrydder i ønsket mengde
Ha i 1-2 ss brødkrum
Smør utover hummeren
Forvarm ovnen på 200 grader, og sett hummeren inn med kjøttsiden opp
Stek i 10-12 minutter, eller til kjøttet har fått ønsket struktur
Du kan selvfølgelig ha flere ting i smøret. Ønsker du en asiatisk vri, kan du ha i koriander/chili/hvitløk/sitrongress og ingefær. Mulighetene er mange, lykke til!
Serveringsforslag
Serveres med frisk salat, Reinmhartsens aioli og toast