Smørposjert hummerklo

Enkelt, når du vil imponere!

Ingredienser


  • 4-6 hummerklør, ferdig renset
  • 1 Hummer klo
  • 100 gram Ørretrogn
  • Hummermajones fra Reinhartsen
  • 1 fennikel
  • Litt salat
  • 1 ss grovhakket macadaimian nøtter (ristet/saltet)
  • 100 gram meierismør uten salt
  • 3 dl vann

Slik gjør du


Strø salt og pepper over hummerklørne og la de ligge i ca 10 minutter

Kok opp vannet i en liten kjele, kjør litt og litt av smørklumpene inn i vannet med en stavmikser. Smøret skal ikke skille seg fra vannet, men bli en homogeny masse

Varm smøret opp til 59 grader (bruk thermometer), legg hummerklørne i og la de trekke i ca 10-15 minutter, men pass på temperature underveis

Kutt fennikkel i tynne, tynne skiver på en mandolin (kjøkken redskap) eller for hand med kniv. Fennikelen kan gjerne mariners i litt olivenolje /hummerolje og en skvett med sitron før servering
 


Serveringsforslag

Server med Reinhartsen hummermajones, litt salat, grovhakkede nøtter og litt melbatoast

Gratinert hummer med parmesan

Luksus turmat, eller gourmetmat til fest

Ingredienser


  • Hummer
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Parmesan

Slik gjør du


Bruk fersk hummer, eller tint, kokt hummer hvis den har vært frossen

Del hummeren i 2, ta ut paven og knekk kloa

Her skal du kun bruke “halen” – kloa kan brukes som garnityr ved siden

Smør på rikelig med hvitløkssmør, kryddersmør, eller en oljeblanding bestående av for eksempel Ellitsgaard ramsløkolje, tilsatt litt chili og koriander

Dryss over litt parmesanost, og gratiner hummeren i ca 10 minutter med kjøttsiden opp (forvarmet ovn, ca 200 grader)

Hummeren kan også grilles eller legges på bålet:

Pakk rundt aluminiumsfolie og legg på grillen.

NB! Det er alltid lurt å følge godt med under grillingen, slik at du får et vellykket resultat!
 


Serveringsforslag

Serveres med frisk salat, Reinmhartsens aioli og Foccacia/toast


Gratinert splitthummer

Havets kardinal

Ingredienser


  • Hummer
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Smør
  • Koriander
  • Chili
  • Hvitløk
  • Sitrongress
  • Ingefær

Slik gjør du


Pisk smør hvitt i kjøkkenmaskin

Tilsett Reinhartsen fiskekrydder i ønsket mengde

Ha i 1-2 ss brødkrum

Smør utover hummeren

Forvarm ovnen på 200 grader, og sett hummeren inn med kjøttsiden opp

Stek i 10-12 minutter, eller til kjøttet har fått ønsket struktur

Du kan selvfølgelig ha flere ting i smøret. Ønsker du en asiatisk vri, kan du ha i koriander/chili/hvitløk/sitrongress og ingefær. Mulighetene er mange, lykke til!


Serveringsforslag

Serveres med frisk salat, Reinmhartsens aioli og toast