Enkelt, når du vil imponere!
Ingredienser
- 4-6 hummerklør, ferdig renset
- 1 Hummer klo
- 100 gram Ørretrogn
- Hummermajones fra Reinhartsen
- 1 fennikel
- Litt salat
- 1 ss grovhakket macadaimian nøtter (ristet/saltet)
- 100 gram meierismør uten salt
- 3 dl vann
Slik gjør du
Strø salt og pepper over hummerklørne og la de ligge i ca 10 minutter
Kok opp vannet i en liten kjele, kjør litt og litt av smørklumpene inn i vannet med en stavmikser. Smøret skal ikke skille seg fra vannet, men bli en homogeny masse
Varm smøret opp til 59 grader (bruk thermometer), legg hummerklørne i og la de trekke i ca 10-15 minutter, men pass på temperature underveis
Kutt fennikkel i tynne, tynne skiver på en mandolin (kjøkken redskap) eller for hand med kniv. Fennikelen kan gjerne mariners i litt olivenolje /hummerolje og en skvett med sitron før servering
Serveringsforslag
Server med Reinhartsen hummermajones, litt salat, grovhakkede nøtter og litt melbatoast