Glassvar med hvitvins- og blåskjellsaus


Ingredienser


  • Broccolini
  • Gulrot
  • Rødløk
  • Tang fra Flekkerøy
  • Reinhartsen fiskekrydder
  • Blåskjell
  • Glassvar
  • Kremfløte
  • Hvitvin
  • Hvitløk
  • Chili
  • Kepaløk

Slik gjør du


Sausen består av:
Fres blåskjell, kepaløk, hvitløk, chili, hvitvin
Hell over 2dl kremfløte og kok opp
Sil av ingrediensene og kok fløten videre til den er redusert til det halve
Smak til med Reinhartsen fiskekrydder

Grønnsaker:
Broccolini, gulrot, rødløk, Tangskudd skåldes i kokende vann, fjernes etter et kort intervall og dykkes i isvann eller legges under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen

Be fiskehandleren din klargjøre glassarfilet benfri med skinn
Sprøstek glassvar i panna

Anrett på en tallerken og det er klart for å nytes. Server gjerne sammen med dine favorittpoteter, feks ovnsbakte småpoteter




Hilsen Marcus, Anne og Philip
3 glade kokker hos Reinhartsen

Sprøstekt glassvarfilet med tang fra Flekkerøy

Ingredienser


  • Glassvar
  • Sukkertang
  • Blæretang
  • Salat-tang
  • Gulrot
  • Kepaløk
  • Vårløk
  • Rødløk
  • Ørretrogn
  • Dijonsennep
  • Sitron
  • Dill
  • Solsikkes olje
  • Salt
  • Pepper
  • Eddik
  • Smør
  • Salt/pepper

Dillolje

  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 bunt dill

Dill hollandaise

  • 1ss Dijon
  • 1 skvis sitron
  • 3 dl klarna smør (den gjennomsiktige delen)
  • 1 dl dillolje

Syltet gulrot

  • 6 del vann
  • 2 del eddik
  • 4 del sukker
  • 1 stk gulrot

Slik gjør du


Stek kepaløk & vårløk i pannen.
Tørk sukker tang & salat tang til den er blitt sprø

Syltede gulrøtter.
Kok opp vann, eddik og sukker og legg gulrotskiver oppi til de er lett møre. Gulroten kjøles i laken.

Skåld blæretang & gulrot & rødløk i kokende vann, fjern etter et kort tid, og dypp i isvann eller legg under kaldt rennende vann for å stoppe kokeprosessen

Dillolje
Bland sammen ingrediensene til Dillolje. Varm oljen til ca 82 gr og mix dill og olje i 3-5 minutter forsiktig i stavmixer


Dillholandaise
Eggeplommer, salt og sennep piskes sammen i en bolle over vannbad til det begynner å tykne. Spe med klarnet smør og dillolje. Blir den for tykke spe i noen dråper vann. Smak til med dslt, pepper og sitron

Be fiskehandleren klargjøre benfri glassvarfilet med skinn. Fisken skal sprøstekes i panna og saltes etter smak.


Når alle tingene er ferdig kan du anrette på en tallerken


Bon apetite!

Hilsen Marcus, Anne og Philip
Tre glade kokker hos Reinhartsen