Vladimirs blåskjell

En herlig favoritt

Ingredienser


  • 1 kg Blåskjell
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Parmaskinke i skiver
  • Chorizio, tipo, bbq
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 stor kepa løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • 1/2 ts knust chili
  • Hakket persille
  • 2 dl tørr hvitvin eller eplecider

Slik gjør du


Ha olivenolje i en kjele

Fres paprika og løk

Tilsett 50 gram kuttet parmaskinke, 50 gram kuttet chorizopølse og chili

Rens blåskjell, press hvitløk og bland alt sammen

Hell hvitvin over

Sett på lokk. Blåskjellene er ferdige når de åpner seg (3-5 minutter).

Dryss litt persille over helt til slutt.


Serveringsforslag

Servers med Reinhartsens Aioli og varme baguetter.

Tips! Ha gjerne litt lunkent kraft i en skål for seg selv og dypp baguettene i.

Blåskjell – Asian style

Hell olivenolje i en kjele, og fres 1 rødløk sammen med 1-2 fedd hvitløk
Ha blåskjellene (1 nett) i kjelen og hell over ca 2 dl kokosmelk
La blåskjellene koke under lokk i ca 2 minutt til de har åpnet seg
Finhakk litt urter, for eksempel koriander eller basilicum og dryss over
Kutt opp litt lime og press limesaft over blåskjellene
Voila!
Du har et superherlig gourmetmåltid på 1-2-3
 
 
Hilsen Trond Moi, kokk