En herlig favoritt
Ingredienser
- 1 kg Blåskjell
- Aioli fra Reinhartsen
- Parmaskinke i skiver
- Chorizio, tipo, bbq
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 stor kepa løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- 1/2 ts knust chili
- Hakket persille
- 2 dl tørr hvitvin eller eplecider
Slik gjør du
Ha olivenolje i en kjele
Fres paprika og løk
Tilsett 50 gram kuttet parmaskinke, 50 gram kuttet chorizopølse og chili
Rens blåskjell, press hvitløk og bland alt sammen
Hell hvitvin over
Sett på lokk. Blåskjellene er ferdige når de åpner seg (3-5 minutter).
Dryss litt persille over helt til slutt.
Serveringsforslag
Servers med Reinhartsens Aioli og varme baguetter.
Tips! Ha gjerne litt lunkent kraft i en skål for seg selv og dypp baguettene i.