Stekt kamskjell med avokado

Denne må du prøve!

Ingredienser


  • 6 kamskjell, renset (2 personer forrett)

Slik gjør du


Kamskjell

Rut kamskjellene på den ene siden, 5 mm dype ruter, salte og pepre og la de ligge 5-10 minutter før steking

Varm pannen med nøytral olje, legg de med rutete side ned i panne.

Gi god bruning, snu og stek videre i ca 30 sekunder. Trekk pannen av varmen.

Ha i en toppet ts meierismør og en skvis med sitronsaft.

Øs smøret over kamskjellene til de er ferdig. Ha e gjerne en litt rå kjerne hvis ønskelig!

Tørkede cherrytomater

Cherrytomater deles, legges på brett med bakepapir, ha salt og pepper på, tørk i ovn på 95 grader i ca 30-40 minutter.

Tomatene er holdbare i 3-5 dager, så du kan gjerne lage litt når først du setter i gang!

Friterte glassnudler

Kok opp vann i en tekoker. Slå vannet over glassnudler og la de stå til de er myke.

Sil av vannet og tørk de godt, varm opp frityr eller gryte med olje, friter på 170 grader til de er crispy og fine.

Pass på å få av mest mulig av vannet og friter litt og litt. Det kan fort koke over, så vær forsiktig!

Avokado/guacemole

Skrell og rens avocado, mos til ønsket grad, det vil si grov/fin eller midt imellom.

Bland inn chili, hvitlølk, koriander og smak til med salt, pepper og litt limesaft


Serveringsforslag

Pynt med litt frissesalat og ørretrogn. Server gjerne med litt brunet smør med litt soyasaus oppi

Vi har kjempegode frosne kamskjell, dersom ferske ikke er å få tak i. Spør oss!

Grillet kamskjell

Fiskehandleren anbefaler levende eller sjøfrosne canadiske scallops

Ingredienser


  • 10-20 Scallops
  • Kalv, fond, demi glace
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stk granateple
  • 2 ss jumbo rosiner
  • Litt ruccolasalat
  • 1 dl portvin
  • Sitron
  • Usaltet smør
  • Olje

Slik gjør du


Rens kamskjellene og del de i 2

Kok ned kalvekraft sammen med portvin til halvparten og trek vekk kjelen

Visp inn mykt smør til sausen blir fyldig

Smak til med salt og pepper

Stek kamskjellene 1 minutt på hver side i en blanding av smør og olje

Dryss litt salt og pepper over

Tilsett til slutt granateplekjerner og rosiner


Serveringsforslag

Anrett først ruccolasalat, deretter kamskjell og til slutt litt varm saus over.