Sprøstekt andebryst

Å lage gourmetmiddag er enklere enn du tror. Prøv andebryst!

Ingredienser


  • 300 gram Andebryst pr. person
  • Kalv fond, demi glace
  • Salt
  • Pepper
  • Appelsin
  • Rødvin
  • Poteter
  • Valgfrie grønnsaker

Slik gjør du


Rut skinnsiden av kjøttet

Gni inn salt og pepper (la det ligge en stund i romtemperatur)

Kjøttet brunes i panne, først på kjøttsiden, så på skinnsiden

La kjøttet hvile en stund

Stek videre i panne på lav temperatur med skinnsiden ned, eller stek videre i ovn på ca 220 grader i 6-8 minutter

La kjøttet hvile før det kuttes i skiver

Serveres gjerne med appelsinsaus, båtpoteter eller fløtegratinerte poteter

Potetene kan du steke i andefettet i stedet for i olje.


Serveringsforslag

Server med appelsinsaus og valgfrie poteter – kokte, båtpoteter eller fløtegratinerte

Og gjerne litt blancherte grønnsaker.