Ingredienser
- 400-500 gram Borsme, filet
- 0,5 l Discovery/Ringi eple
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- 1 ts Ørretrogn
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- 1 ss Avjar
- 1 ss revet lime/sitronskall
- 1ts toppet smør
- 1 dl fiskekraft
- 2 limeblader
- 1/2 stjerneanis
- 1 god neve cous-cous
- 3 stk vårløk
- 1 ss urter, gressløk eller dill
Slik gjør du
Del opp fisken i porsjoner
Ha ringi, limeblader, sitrusskall, stjerneanis, smør og fiskekraft i en gryte. Smak til med salt
Kok opp laken og la den trekke uten fisken – i ca 30 minutter
Følg målene for koking av cous cous. Kok opp vann med litt av Reinhartsens fiskekrydder
Trekk kjelen av varmen og ha i cous cous. Dekk til med plastfolie og la trekke ferdig på kjøkkenbenken til det er ferdig
Bland ajvaren og smak til med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft
Trekk / posjer fisken i “eple og sitruslaken” – ca 8-12 minutter. Kan variere noe utifra tykkelsen på fiskestykket.
Bland vårløk og urter i en liten bolle med litt olivenolje, salt og pepper.
Ha i rogn ved servering. Varm opp sausen og server!