fbpx

Sitrus og epleposjert brosme

Ingredienser


  • 400-500 gram Borsme, filet
  • 0,5 l Discovery/Ringi eple
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • 1 ts Ørretrogn
  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • 1 ss Avjar
  • 1 ss revet lime/sitronskall
  • 1ts toppet smør
  • 1 dl fiskekraft
  • 2 limeblader
  • 1/2 stjerneanis
  • 1 god neve cous-cous
  • 3 stk vårløk
  • 1 ss urter, gressløk eller dill

Slik gjør du


Del opp fisken i porsjoner

Ha ringi, limeblader, sitrusskall, stjerneanis, smør og fiskekraft i en gryte. Smak til med salt

Kok opp laken og la den trekke uten fisken – i ca 30 minutter

Følg målene for koking av cous cous. Kok opp vann med litt av Reinhartsens fiskekrydder

Trekk kjelen av varmen og ha i cous cous. Dekk til med plastfolie og la trekke ferdig på kjøkkenbenken til det er ferdig

Bland ajvaren og smak til med olivenolje, salt, pepper og sitronsaft

Trekk / posjer fisken i “eple og sitruslaken” – ca 8-12 minutter. Kan variere noe utifra tykkelsen på fiskestykket.

Bland vårløk og urter i en liten bolle med litt olivenolje, salt og pepper.

Ha i rogn ved servering. Varm opp sausen og server!


Serveringsforslag

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 17
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader