Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre kl 8-17
lør kl 8-16

Lillemarkens
man-ons kl 9-18
tors-fre kl 9-18
lør kl 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet


 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

Ryper / orrfugl

Få det gryteklart

Handleliste:

2 personer

Slik gjør du

Beregn ca 1 rype pr person og ca 2 personer pr orrfugl (1,5-2pers pr orrfugl)

Vask rypene / orrfuglen godt (gi dem gjerne et lite oppkok)

Krydre med salt og pepper, og ev litt blandingskrydder

Forvarm ovnen til ca 200/225 grader

Legg rypene/orrfuglen i ildfast form med litt margarin, sammen med hakket purre og litt tyttebær

Sett rypene i stekeovnen ca 15 minutter etter at ovnen er blitt varm.

Hele gryteklare ryper kan du steke i ovn med steketermometer på 120 grader til kjernetemp er 58 grader

Beregn litt lengre steketid når det gjelder orrfugl

Ta formen med rype/orrfugl av ovnen og avkjøl

Skjær ut brystet, og rens alt annet kjøtt

La beina småkoke med litt vann (brukes til sausen etterpå)

Lag lys jevning, og spe med stekekraften, samt kraft fra beina

Ha i litt rømme/fløte og et par skiver brunost, gjerne litt einerbær og smak til med krydder

Skjær rypene/orrfuglen i passe kjøttskiver og varm dem forsiktig opp før servering

 

Serveringsforslag

Server gjerne med poteter, rosenkål, tyttebær, gulrot og Reinhartsen steinsoppsaus, eventuelt ispedd litt rype- eller orrfuglkraft