fbpx

Røye ala Hippona

Barndomsminne fra Filipinene

Ingredienser


  • 1 hel Ørret eller Ishavsrøye
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • 1 kepaløk eller sjalottløk
  • 1 rød paprika
  • 1 ingefær (liten)
  • 5 dl vann
  • 3-4 ss soyasaus
  • 3-4 ss sukker
  • Litt maizenna
  • 1 tomat
  • 1 gulrot
  • litt kruspersille

Slik gjør du


Bruk en hel ørret eller ishavsrøye

Fisken skal være fri for innmat og gjeller

Snitt fisken i skinnet og krydre den med Reinhartsen fiskekrydder

Finhakk grønnsakene og bland de sammen. Legg de inni buken på fisken

Grønnsaker til fyll:

1/2 kepaløk eller sjalotteløk

1/2 paprika, rød

1 gulrot

1 tomat

litt kruspersille

Resten av grønnsakene/ingrediensene brukes til sausen


Serveringsforslag

Saus:

Løk, gulrot, paprika og ingefær kuttes i julienne

Løk og ingefær freses i olje

Ha i gulrøttene til de er møre

Ha i 5 dl vann og paprika, gi dette et oppkok

Smak til med soyasaus, eddik og sukker til du får en søt sur smak

Jevn med maizena til ønsket konsistens (ikke for tykk)

Server med frisk sommersalat og fransk potetsalat

Bon apetite!
Hilsen Angelica
kokk hos Reinhartsen

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader