Barndomsminne fra Filipinene
Ingredienser
- 1 hel Ørret eller Ishavsrøye
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- 1 kepaløk eller sjalottløk
- 1 rød paprika
- 1 ingefær (liten)
- 5 dl vann
- 3-4 ss soyasaus
- 3-4 ss sukker
- Litt maizenna
- 1 tomat
- 1 gulrot
- litt kruspersille
Slik gjør du
Bruk en hel ørret eller ishavsrøye
Fisken skal være fri for innmat og gjeller
Snitt fisken i skinnet og krydre den med Reinhartsen fiskekrydder
Finhakk grønnsakene og bland de sammen. Legg de inni buken på fisken
Grønnsaker til fyll:
1/2 kepaløk eller sjalotteløk
1/2 paprika, rød
1 gulrot
1 tomat
litt kruspersille
Resten av grønnsakene/ingrediensene brukes til sausen
Serveringsforslag
Saus:
Løk, gulrot, paprika og ingefær kuttes i julienne
Løk og ingefær freses i olje
Ha i gulrøttene til de er møre
Ha i 5 dl vann og paprika, gi dette et oppkok
Smak til med soyasaus, eddik og sukker til du får en søt sur smak
Jevn med maizena til ønsket konsistens (ikke for tykk)
Server med frisk sommersalat og fransk potetsalat
Bon apetite!
Hilsen Angelica
kokk hos Reinhartsen