Brosme med en ny vri!
Ingredienser
- Brosme, filet
- Rødvinssaus, Steinsoppsaus, Kipinskisaus eller sandefjordsmør
- 1 neve grovt salt
- 1/2 fennikel
- 2 stk gulrot
- 1 stk squash
- 1/2 blomkål, renset og delt i biter
- 2 dl nedkokt fløte
- 1 ss rista svart pepper
Slik gjør du
Salt brosmeryggen med grovt salt i 15 minutter – skyll av og tørk
Rull brosmeryggen inn i plastfolie, – ta et par runder og stram til og lag en stram “twist”
Hold endene fast og ta ei runde til med plastfolie, slik at du “låser” rullen
Posjer/trekk ryggen i vann i 10 minutter – ta opp og legg i isvann
Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, kjør på blender og spe med den nedkokte fløten til ønsket konsistens.
Trekk 1 dl av rødvinssausen med ristede pepperkorn til kraftig smak.
Brosmeryggen pakkes ut av clingfilmen, tørkes og stekes ferdig i panne
Kutt gulrot og squash i tynne band. Stekes i panne rett før servering
Kutt fenikkel i staver, stek i olje og smør
Rett før servering har du rødvinssausen som er tilsmakt med pepperkornene over brosma og “glacerer” den, slik at den får ei hinne med denne sausen.
Serveringsforslag
Saus – anbefaling:
Reinhartsens kipinskisaus, Sandefjorsmør, steinsoppsaus eller rødvinssaus