fbpx

Pepperglaced brosmerygg

Brosme med en ny vri!

Ingredienser


  • Brosme, filet
  • Rødvinssaus, Steinsoppsaus, Kipinskisaus eller sandefjordsmør
  • 1 neve grovt salt
  • 1/2 fennikel
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk squash
  • 1/2 blomkål, renset og delt i biter
  • 2 dl nedkokt fløte
  • 1 ss rista svart pepper

Slik gjør du


Salt brosmeryggen med grovt salt i 15 minutter – skyll av og tørk

Rull brosmeryggen inn i plastfolie, – ta et par runder og stram til og lag en stram “twist”

Hold endene fast og ta ei runde til med plastfolie, slik at du “låser” rullen

Posjer/trekk ryggen i vann i 10 minutter – ta opp og legg i isvann

Kok blomkålen mør i lettsaltet vann, kjør på blender og spe med den nedkokte fløten til ønsket konsistens.

Trekk 1 dl av rødvinssausen med ristede pepperkorn til kraftig smak.

Brosmeryggen pakkes ut av clingfilmen, tørkes og stekes ferdig i panne

Kutt gulrot og squash i tynne band. Stekes i panne rett før servering

Kutt fenikkel i staver, stek i olje og smør

Rett før servering har du rødvinssausen som er tilsmakt med pepperkornene over brosma og “glacerer” den, slik at den får ei hinne med denne sausen.


Serveringsforslag

Saus – anbefaling:

Reinhartsens kipinskisaus, Sandefjorsmør, steinsoppsaus eller rødvinssaus

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader