Remulade:
5 dl majones og 1 dl creme fraiche blandes
30 g løk, 30 g kapers og 60 g sylteagurk samt litt bladpersille finhakkes og blandes i majonesblandingen
Smak til med 30-50g sylteagurk lake, salt og pepper.
Tunger:
100 g pr pers
Smør/ olje til steking
Panering:
Ha en skål/bolle med 5 ss hvetemel og smak til med salt og pepper.
Når det er så salt at du gjør grimaser når du smaker på det, da er det salt nok😊
Ha en skål/bolle og visp sammen ett pisket egg
Ha en skål/bolle hvor du har ca 1 dl grilljeringsmel/ pankomel.
Skyll, tørk og reinskjær tungene.
Vend torsketungene først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel/ panko.
Varm olje/ smør i ei panne og stek torsketungene til de er gyllenbrune på begge sider.
Legg dem over på litt tørkepapir for å renne av seg/ hvile.
Nyyd torsketunger med sitronbåter og remulade.
Hilsen
Philip R Frøisland
Kokk og fiskeekspert hos Reinhartsen