Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre kl 7-17
lør kl 7-16

Lillemarkens
man-ons kl 9-17
tors-fre kl 9-18
lør kl 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider
Bryggekjøkkenet 

Catering
Samme som fiskebasaren

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00

engros@reinhartsen.no

Marinert og stekt laks

Som smaksrett eller hovedrett

Dette trenger du:

1 personer

  • 200 gram Laks, filet, prerigo u/skinn
  • 2,5 dl soyasaus
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 2 cm sitrongress, knust og finhakket
  • 1 stk limeblad, finstrimlet
  • 1 stk lime, skall og saft
  • 1 hvitløsfedd bakt, uten skall - most
  • 1 neve koriander
  • 1 ss holy basil
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 stk granny smith eple, skrelt og revet
  • 4 ss sellerirot
  • 1/2 ss creme fraiche
  • 1 ss majones

Slik gjør du

Bland chili, sitrongress, ingefær, hvitløk, sucker og soyasaus

Varm blandingen svakt opp til sukkeret smelter, ha i urter, limesaft/skall, limeblader og avkjøl/trek i ca 1 time

La marinaden dekke opp til midten på fileten/stykkene og mariner i 30 minutter

Bland revet eple, sellerirot, majones, crème fraiche i en bolle og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Ta laksen opp av marinaden, legg siden som ikke har vært marinert ned i varm panne, brun fisken godt, snu stykkene og de de rask bruning. Skal gjerne være litt rå i midten.

Jevn sausen med litt maizena og den er klar til servering.

 

Serveringsforslag

Server gjerne med stekt shiitakesopp, potetchips, selleristang, reddiker og litt salat.

Hvis du ønsker retten som hovedrett, kan du øke mengden en plass mellom 2-3 på fisk og tilbehør

Alternativt kan du kjøpe ferdig chilimarinade hos Reinhartsen