Makrellsuppe er en gammel tradisjonskost fra sørlandet. Fantastisk godt!
Ingredienser
- 10 stk (3-4 kg brutto vekt) Makrell
- Salt
- Pepper
- Smør
- 2 stk skivet løk
- 1 stk stort hodekål
- 500 gram ternet potet
- 1 kg skivet eller strimlet gulrøtter
- 1 liter helmelk eller fløte
- Flatbrød
Slik gjør du
Rens 10 stk makrell og fyll buken med salt
La fisken ligge i kald kjeller eller kjøleskap i ett døgn
Filtrer makrellen neste dag – og kok kraft av fiskebeina. Beregn ca 3-4 liter vann
Sil kraften og kok opp grønnsakene i fiskekraften til de er møre
Ha i 100 gram smør og litt pepper i kraften (evt. litt laubærblader)
Jevn suppa med en liter helmelk/fløte
Kok dette sammen i ca.10-15 min (til grønnsaker og poteter er passe møre)
Mens suppa koker, kutter du opp makrellen i biter og damper den i lite vann i ca. 5-7 min
Serveringsforslag
Server gjerne med flatbrød til!