fbpx

Makrellsuppe

Makrellsuppe er en gammel tradisjonskost fra sørlandet. Fantastisk godt!

Ingredienser


  • 10 stk (3-4 kg brutto vekt) Makrell
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • 2 stk skivet løk
  • 1 stk stort hodekål
  • 500 gram ternet potet
  • 1 kg skivet eller strimlet gulrøtter
  • 1 liter helmelk eller fløte
  • Flatbrød

Slik gjør du


Rens 10 stk makrell og fyll buken med salt

La fisken ligge i kald kjeller eller kjøleskap i ett døgn

Filtrer makrellen neste dag – og kok kraft av fiskebeina. Beregn ca 3-4 liter vann

Sil kraften og kok opp grønnsakene i fiskekraften til de er møre

Ha i 100 gram smør og litt pepper i kraften (evt. litt laubærblader)

Jevn suppa med en liter helmelk/fløte

Kok dette sammen i ca.10-15 min (til grønnsaker og poteter er passe møre)

Mens suppa koker, kutter du opp makrellen i biter og damper den i lite vann i ca. 5-7 min


Serveringsforslag

Server gjerne med flatbrød til!


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader