Lutefisk med ny vri!
Ingredienser
- 3 kg lutefisk
- Laks, røkt hale (istedenfor bacon)
- Løk
- Sennep
- Brunost
- Mandel
- Smør
- 3 dl tørre erter
- 1 dl melk
- 1 ts salt
- 1 ss hvetemel
- Vann
Slik gjør du
Vi anbefaler å koke lutefisk uten vann i stekeovn
Sett stekeovnen på 200 grader
Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg de i en ovnspanne eller ildfast form/fat med skinnsiden ned
Dryss salt over fisken og dekk til med lokk eller aluminiumsfolie
Sett formen i stekeovnen i ca 35-40 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid
Ertestuing:
La erter ligge i vann over natten
Kok dem i vann til de er møre
Lag jevning av melk og hvetemel
Rør inn jevningen og la det koke i 5-6 minutter
Smak til med salt
Løk og røkt laks:
Skjær løk i skiver og stek til den er nesten ferdig
Legg lakseterninger i panna sammen med løken og stek ferdig på svak varme
Serveringsforslag
Annet tilbehør:
Sennep, brunost, ertestuing, løk bacon og mandelpoteter