Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
Man-fre 8-17
Lør 8-16

Lillemarkens

Man-fre 9-18
Lør 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet
(Åpent i sommerhalvåret)

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

Stekt seifilet / ryggfilet

Mager fisk i torskefamilien. Meget næringsrik

Dette trenger du

4 personer

  • 800 gram til 1 kg Sei, filet
  • 200 gram champinjong
  • 3 stk løk
  • smør til steking
  • sitronsaft / eplemost eller fiskekraft
  • salt og pepper
  • litt nøtter

Slik gjør du

Be fiskehandleren kutte ut alle bein, og gjerne del seien i ryggfilet, bukfilet og halestykke. Ryggfileten er rene festmaten. Buk og hale er perfekt å frese sammen med løk, champinjong og lakseterninger servert i pitabrød sammen med frisk salat og rømme.

Fremgangsmåte seifilet / ryggfilet:
Stek løk og champinjong til den er gyllen brun
Stek fisken i smør eller olje 2 minutter på hver side på sterk varme til den er gyllen brun
Skru ned varmen, og la det surre videre i 3-5 minutter avhengig av tykkelse på fisken
Kok ut panna med litt matfløte og eventuelt litt sitron, eplemost eller fiskekraft.
Legg champinjong og løk over fisken og smak til med salt og pepper

 

Serveringsforslag

Seifilet serverer du med nypoteter, grønnsaker og ristede nøtter
Som saus er også Reinhartsen Kipinskisaus (ferdig glutenfri saus) et godt alternativ