

Stekt seifilet / ryggfilet
Mager fisk i torskefamilien. Meget næringsrik
Dette trenger du
4 personer
- 800 gram til 1 kg Sei, filet
- 200 gram champinjong
- 3 stk løk
- smør til steking
- sitronsaft / eplemost eller fiskekraft
- salt og pepper
- litt nøtter
Slik gjør du
Be fiskehandleren kutte ut alle bein, og gjerne del seien i ryggfilet, bukfilet og halestykke. Ryggfileten er rene festmaten. Buk og hale er perfekt å frese sammen med løk, champinjong og lakseterninger servert i pitabrød sammen med frisk salat og rømme.
Fremgangsmåte seifilet / ryggfilet:
Stek løk og champinjong til den er gyllen brun
Stek fisken i smør eller olje 2 minutter på hver side på sterk varme til den er gyllen brun
Skru ned varmen, og la det surre videre i 3-5 minutter avhengig av tykkelse på fisken
Kok ut panna med litt matfløte og eventuelt litt sitron, eplemost eller fiskekraft.
Legg champinjong og løk over fisken og smak til med salt og pepper
Seifilet serverer du med nypoteter, grønnsaker og ristede nøtter
Som saus er også Reinhartsen Kipinskisaus (ferdig glutenfri saus) et godt alternativ