Salt langefilet i 10-15 minutter. Skyll av saltet og legg fisken på et rent kjøkkenhåndkle.
Paner buken av fisken, dypp den først i mel, så i pisket egg og til slutt i brødkrum. Legg fisken på bakepapir mens du gjør det andre ferdig.
Blansjer kålbladene i lettsaltet vann (Blansjere vil si å gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann for så å raskt avkjøle i isvann for å stoppe kokeprosessen. Da bevarer vi struktur, sprøhet, farge og smak)
Stek soppen i olje, ha i sjalottløken mot slutten og tilsett en klatt meierismør.
Ha i hvitvin /eplecider og kok ned til du har nesten ingen ting igjen.
Kjør soppen på en kjøkkenmaskin til du har en grov masse. Smak til med salt og pepper og avkjøl.
Legg soppen på “kålarket” og rull sammen slik at du får en sylinder. Kutt i pene stykker og varm lett opp i ovn ved servering. Husk å ta av plastfolien!
Persilleroten kokes i lettsaltet vann til den er mør. Kjør den i blender med fløte til den er glatt og fin.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kutt gulrot i ønskede biter, lag ei syltelake som består av 1 del edikk, 2 deler sukker og 3 deler vann. Her kan du ha i ønskede smakstilsetninger som laurbærblad, stjerneanis, hvitpepper osv. Kok opp laken og trek gulrotbitene til de er ferdige, gjerne med litt tyggemotstand.
Ha lange ryggen i forvarmet ovn på 180 grader I ca 10-15 minutter. Kommer an på tykkelsen på fileten. Friter eller stek den panerte buken. Dander den på tallerken og server.