Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
Man-fre 8-18
Lør 8-16

Lillemarkens

Man-fre 9-18
Lør 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet
(Åpent i sommerhalvåret)

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

Kalvestek av bog med fløtesaus

 

1 kg surret kalvestek

2 ts salt

1 ts pepper

Olje til steiking

1 stk løk

2 stk gulrot

100 g sellerirot

¼ purreløk (det grøne )

10 godt modne tomater delt i fire

Ca. 8 dl vatn eller kraft

3 dl fløyte

5 ss maisenna

Gni kjøttet med salt og pepar og brun steika i olje i steikepanne. Skrell grønsakene og del løken i båtar og det andre i betar. Brun grønsakene i same panna som kalvesteika. Set eit steiketermometer i den tjukkaste delen på kalvesteika

Legg steika i en eldfast form eller langpanne og fordel løk, gulrot, purreløk og toamatar rundt. Sett steika inn i forvarma omn på 125° C. Hell på litt vatn eller kraft i forma til det går midt opp på . Om vatnet fordampar i løpet av steiketida, etterfyll.

Steiketida er avhengig av storleiken på steika. Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflata grå. La steika kvile ca. 15 minutt før du skjærer den.

Saus: Sil krafta gjennom fin mjølsikt. Ha i fløyten. Kok opp og jamne med maisenna utrørt i kaldt vatn. La sausen koke i 5 minutt. Smak til med salt og pepar.

 

Hilsen
kokk, Heine Grov

 

 

 

Serveringsforslag

Server med rosenkål som er steikt med bacon og løk, samt kokte mandelpoteter og rørte tytebær.