fbpx

Hvalcarpaccio

Her kan du også bruke reinsdyr eller annet vilt.

Ingredienser


  • 100 gram Hvalbiff pr. person
  • Aioli fra Reinhartsen
  • Svartpepper
  • Stjerneanis
  • Sennepsfrø
  • Korianderfrø
  • Løk
  • Panering (egg, mel og brødkrum)
  • Ristede nøtter
  • Rødløk
  • Sitron
  • Avruga/løjrom (rogn)
  • Agurk
  • Litt salat

Slik gjør du


Rist 1 ss svart pepper, 1 stk stjerneanis, 1 ts sennepsfrø, 1 ts korianderfrø i varm panne 1-2 minutt

Kjør i blender til det er blitt pulver

Gni hvalen inn med krydderblandingen, og la den hvile i kjøleskapet

Kutt ringer av løk, paner de i mel, egg, brødkrum og friter på 180 grader til de er gyldne

Rødløk kuttes fint, blandes med en liten gryte med 2 deler vann, 1-1/2 del sitronsaft

Smak til med sukker og salt. Blandingen skal ha en behagelis syre, juster etter smak

Ha rødløken i gryten og kok forsiktig til den er mør

Ved servering lunes løken opp og det blandes en god klump med avruga inn i løken

Skrell agurk, fjern kjernene og kutt i ønsket form

Ha litt maldonsalt på ved servering

Varm en panne/grillpanne og svi av hvalbiffen

Kutt i tynne skiver og dander


Serveringsforslag

Skal du ha supertynne skiver kan det være lurt å legge kjøttet et par timer i frysen, innpakket i plastfolie.


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader